Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • U dobroj utakmici u Cazinu Čelik savladao odličnu mladu ekipu Krajine rezultatom 36:32 (poluvrijeme 16:14 za Čelik).
  • Golgeter utakmice Kenan Biogradlija (Čelik) sa 11 pogodaka
  • Ovom pobjedom drugoplasirani Čelik se primakao prvoplasiranoj Krivaji na svega 3 boda, jer je Krivaja u 9. kolu bila slobodna

Utakmica 9. Kola Prve lige Federacije BiH, igrana u Cazinu između domaće RK Krajine i RK Čelika. Rezultat: 36:32 (poluvrijeme 16:14) za Čelik. Gledalaca oko 200. Sudije Čaušić i Muratović. Delegat Emir Dautović. Isključenja: Krajina 8 minuta, Čelik 4 minuta. Sedmerci: Krajina 3 (1), Čelik 6 (4).

Čelik se primakao Krivaji na tri boda!

U sjajnoj utakmici u Cazinu RK Čelik je ostvario novu pobjedu na gostovanju i na taj način se primakao svom glavnom konkurentu za osvajanje prvog mjesta, RK Krivaji iz Zavidovića, na svega tri boda, pošto je Krivaja bila slobodna u ovom kolu, a Čelik je pauzu odradio ranije.

Odmor na utakmici sa RK Krajinom
Odmor na utakmici sa RK Krajinom

Rukometaši Čelika su vodili svih 60 minuta i bili bolja ekipa, ali se mlada ekipa Krajine lavovski borila i, ono što je uspjela je da se povremeno rezultatski primakne na dva gola razlike.

Mladi Mirnes Rekić, Arman Abdagić, Haris Jušić i drugovi su svih 60 minuta atakovali i borili se kao osice. Već u 16 minuti igre bilo je 8:6 za Čelik, a u 20-toj minuti 13:8. Povremeno je gol razlika bila i do 7 golova, ali su se mladi Cazinjani opet vraćali u igru.

Junak utakmice je Kenan Biogradlija (Čelik) sa 11 postignutih golova, Aldin Begagić je dodao 7, a Faris Mrako, koji je ”proradio” krajem drugog poluvremena, 5 golova. Slaven Šijaković i Edin Gušić su za Čelik postigli po 4, Eldar Mehić 3 gola, a Enes Delić 2 gola. Golman Haris Muhić je imao 11, a Dženan Hodžić 3 odbrane.

Čelik otputovao sa 10 igrača

Inače, Čelik je u Cazin otputovao sa svega 10 igrača. Bolest, povrede i drugo su prepolovile ekipu. Adnan Begagić i Mirsad Ćelenka, koji nakon povrede lagano treniraju, još nisu oporavljeni toliko da mogu nastupiti za ekipu u borbi za bodove. Jedan od ponajboljih igrača Čelika, Danijel Jurić, je zadobio udarac protiv RK Maglaja u borbi za loptu protiv Čučkušića i ruka mu je otekla, tako da ni on nije putovao za Cazin. Mario Filipović se javio klupskom ljekaru zbog bolesti, a Ekrem Kobilica je imao polaganje ispita za mašinovođu.

Sve u svemu, Čelik je sa 10 igrača, gdje su svi dobili šansu, uspio slomiti mlade igrače Krajine.

Proslavljeni i rođendani

Dva igrača Čelika, zajedno s svojim drugovima i vođstvom puta su u Cazinu proslavili svoje rodjendane. To su izuzetni Aldin Begagić i Edin Gušić. Bila je tu i rođendanska torta, zajednički ručak i sokovi.

Naredne subote dolazi RK Rudar iz Banovića

Narednog vikenda Čelik igra novu prvenstvenu utakmicu, ovoga puta protiv snažne ekipe RK Rudar iz Banovića.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!