Kupi karte za utakmice 062 599 630

U dobroj utakmici, na premijerligaškom nivou, favorizovani Maglaj pobijedio RK Čelik

Utakmica igrana u Areni Zenica u okviru Kup-a BiH, RK Čelik – RK Maglaj. Rezultat: 32:39. Gledalaca oko 500. Sudije: Nedim Lipa i Adnan Muhtarević. Delegat: Srđan Jović. Isključenja: Čelik 8 minuta, Maglaj 10 minuta. Sedmerci: za Čelik 5 (3), Maglaj 3 (2).

Sastav ekipa:

RK ČELIK: Faris Mrako, Eldar Mehić (5), Adnan Begagić, Mario Filipović (2), Slaven Šijaković (5), Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Haris Muhić, Kenan Biogradlija (6), Aldin Begagić (6), Edin Gušić (3), Danijel Jurić (3), Ekrem Kobilica (2), Dženan Hodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK MAGLAJ: Kenan Mutapčić, Ante Dagićević (2), Edo Mehinagić (4), Sifet Hajdić (2), Haris Bašić (8), Amar Kendić, Eldar Memišević (4), Omar Delić, Alen Ridžl (4), Emir Bajraktarević (1), Selvedin Omahić (7), Maid Džanbegović, Amar Hasić (1), Tarik Suljaković, Alan Mujkanović (1), Benjamin Čičkušić (5). Trener: Ermin Bajrić.

RK Čelik pružio bolju igru u prvom poluvremenu

Utakmica RK Čelik sa RK Maglaj za Kup BiH

Utakmica sa RK Maglaj za Kup BiH

Rukometaši Čelika su u okviru takmičenja za Kup BiH ugostili premijerligašku ekipu RK Maglaja i u dobroj, dinamičnoj, brzoj i za publiku zanimljivoj igri favorizovani Maglaj je pobijedio rezultatom 39:32 (poluvrijeme 17:15 za Maglaj). Čelik je bio ravnopravan protivnik premijerligašu Maglaju u prvom poluvremenu.

U prvih dvanaest minuta Čelik je bio bolji tim i u vođstvu sa po dva gola razlike (3:1 i 4:2), da bi u 16. minuti igrači Maglaja preokrenuli rezultat u svoju korst (8:6). U 22 minuti igre Čelik je izjednačio rezultat na 11:11. Ipak, prvo poluvrijeme završava sa dostižnih dva gola razlike za RK Maglaj (17:15).

Kada se očekivala bolja igra Čelika u drugom poluvremenu, Maglaj je došao do ubjedljivije pobjede. Najprije je prednost Maglaja došla na plus pet golova ( 21:16). U narednim minutima Čelik sa minus pet dolazi golovima Biogradlije i drugova na dva gola razlike (29:27 za Maglaj). Krajnji rezultat je 39:32 za RK Čelik, što je malo prevelika razlika u odnosu na prikazanu igru.

Najefikasniji igrači

Najefikasniji kod Maglaja bili su Haris Bašić sa 8, Selvedin Omahić sa 7 te Benjamin Čičkušić sa 5 postignuth golova.
Kod Čelika Kenan Biogradlija i Aldin Begagić su postigli po 6, a Eldar Mehić i Slaven Šijaković po 5 golova.

Zanimljiva utakmica ali je Čelik podbacio

Zanimljiva utakmica ali je Čelik podbacio

Valja istaći da su neki najvažniji igrači Čelika podbacili u ovoj utakmici, što je imalo odraza i na konačan rezultat utakmice.

Značajno je da su se nekon bolesti u ekipu Čelika vratili Aldin Begagić i Adnan Begagć. Aldin je dao svoj doprinos sa 6 postignuth glova, dok Adan nije ulazio u igru.

Rukometaši Čelika već u subotu u oviru 9. Kola prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH igraju u Cazinu protiv Krajine.

Prikupljeno 838 KM za liječenje Amne Hodžić

Amna Hamzić na utakmici RK Čelika

Amna Hamzić na utakmici RK Čelika

Utakmica protiv Magalaja imala je i humanitarni karakter, jer je Upravni odbor kluba odlučio da se prihod od ove utakmice (prodajom ulaznica i prilozima) daje za liječenje djevojčice Amne Hodžić u Turskoj.

Prema zvaničnim podacima Kluba prikupljeno je i uručeno porodici Hamzić 838 KM.

Amna Hamzić sa majkom Almirom sa ekipom RK Čelik

Amna Hamzić sa majkom Almirom sa ekipom RK Čelik

”Hvala RK Čeliku i građanima koji su dali prilog na ovoj utakmici za liječenje naše Amne. Prikupljenih 838 KM će nam dobro doći za liječenje u Turskoj, jer smo se sa ovim iznosom primakli iznosu od 3.800 eura, koliko nam treba za liječenje u Turskoj, tako da Amna može krenuti put Istanbula na liječenje”, izjavila je majka djevojčice Amne, Almira Hamzić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!