Kupi karte za utakmice 062 599 630

• Odlična igra oba tima i zaslužena pobjeda Čelika
• Istakli se Aldin Begagić, Nemanja Bezbradica, Marko Pandžić i Ajdin Tufekčić

  • Utakmica 11. kola Premijer lige BiH.
  • Igrano u dvorani Bilmišće, pred oko 300 gedalaca.
  • Rezultat: 31:29 za Čelik (poluvrijeme 18:18).
  • Sudije Žarko Hrstić i Ante Rašić (oba Ljubuški), Delegat: Samir Suljević (Sarajevo).
  • Sedmerci: za Čelik 3 (2), a za Prijedor 4 (2).
  • Isključenja: Čelik – 8 minuta, RK Prijedor – 6 minuta..

RK ČELIK: Ćerim, Omerović, Dervenčić, Adnan Begagić, Hadžić, Oruč, Babić, Sirčo (7 odbrana), Begović (4), Božić (3), Tufekić (11 odbrana, 2 penala), Bezbradica 5, Grahovac (2), Skopljak (1) i Pandžić (7). Trener: Bojan Crnomarković.

RK PRIJEDOR: Stoskljević (7), Šerbula, Andrej Miljuš, Milan Miljuš, Kecman, Bala-ban, Kaurin (3), Bajić (2), Janković (1), Topić, Milsan Radokovć, Jovanović (4), Mirković (3), Babić, Savić (3), Jovica Radaković (6). Trener: Saša Babić.

Odlična rukometna utakmica u Zenici, borbena, dinamična, prava muška borba između večeras dva vrlo raspoložena protivnika. Ovo je do sada najbolja rukometna predstava u Zenici ove sezone i zaslužena pobjeda Čelika!

Ekipa RK Prijedora se predstavila kao odličan takmac, iskusna, dobro organizovana, uigrana i čvrsta ekipa, koja je danas naišla na raspoloženu momčad Čelika.

Iako je Čelik u prvom poluvremenu vodio tokom čitavog dijela, čak i sa 4 gola razlike, na odmor u poluvremenu se ipak otišlo sa neriješenom rezultatom 18:18.

U drugom poluvremenu je Čelik ubacio u „brzinu više” i zasluženo slavio rezultatom 31:29. Četiri minuta prije kraja bilo je pet golova razlike za RK Čelik, ali brzopletom igrom i promašenim jednim penalom i nekoliko zicera pred kraj utakmice – gol razlika se smanjila na svega dva gola.

Kod Čelika zasluge pripadaju čitavom timu za veliki borbenost i važnu pobjedu, a posebno su se istakli Aldin Begagić, Marko Pandžić, Nemanja Bezbradica i golman Ajdin Tufekčić, koji je u drugom poluvremenu zamijenio Enesa Sirču i imao 11 odbrana, od čega je odbranio i 2 penala. Begagić je postigao i 9 golova, Pandžić 7 a Bazbradica 5 golova.

Kod Prijedora bolji od ostalih su bili Mihajlo Stosljević sa 7 postignutih golova, Jovica Radaković dodao 6, te Nikola Jovanović sa 4 gola.

Evo i slajdera sa utakmice:

RK Čelik u srijedu 7. decembra igra Kup utakmicu u Gradskoj areni Zenica protiv Konjuha iz Živinica a protiv istog tima Čelik igra i naredne subote, 10. decembra u Živinicama, prvestvenu utakmicu 12. kola Premijer lige BiH.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!