Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • RK Čelik v- RK Bosna 24:28 (13:12)
  • Gledalaca: oko 200
  • Sudije: Kulović Edin i Škaljić Vedad
  • Sedmerci za Čelik 2 (2), za Bosnu 5 (5);
  • Isključenja: Čelik ( 16’), Bosna (6’):

RK Čelik: Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić 1, Adnan Begagić, Hamza Hadžić, Ahmed Oruč, Mustafa Babić, Enes Sirčo Edvin Begović, Ranko Božić 6, Ajdin Tufekčić, Aldin Begagić 3, Nemanja Bezbradica 3, Almir Balaš, Nikola Grahovac, Enes Skopljak 7, Marko Pandžić 4;
Trener Bojan Crnomarković;

RK Bosna Sarajevo: Hrbat 5, Burić, Džubur, Sakib Omerović 3, Sidik Omerović, Zahirović, Šarenac 5, Alibegović 3, Bračković, Lingo, Osmanhodžić 8, Hušić, Travančić 4, Balta.
Trener Adem Bašić;

Najbolji igrači Čelika: Enes Skopljak (7) i Ranko Božić (6)
Najbolji u RK Bosni: Almir Osmanhodžić (8), Adis Hrbat i Goran Šarenac (5)

U utakmici koju je RK čelik zbog položaja u Premijer ligi morao dobiti protiv ekipe sarajevske Bosne, utakmica je završena rezultatom 24:28 (13:12) za protivnika. Iako je tokom cijele utakmice rezultat bio prilično neizvjestan, krajnji ishod je gubitak bodova i teži položaj RK Čelika.

Utakmica je bila zanimljiva

Gosti su poveli početkom utakmice ali su naši igrači uskoro doveli i do vođstva, pa je poluvrijeme završeno golom razlike u korist RK Čelika (13:12).

Na početku drugog poluvremena Čelik je imao i dva gola razlike (14:12), ali je nakon toga RK Bosna preuzela vođstvo i održala ga do kraja utakmice.

Igralo se gol za gol uz dosta neriješenih rezultata ili vođstvo od jednog gola razlike. Pred sam kraj, oko 50-53. minuta su igrači Bosne imali i 5 golova razlike, a završilo se sa razlikom od 4 gola (24:28).

Naši rukometaši su posustali u drugom dijelu, što je očiti dokaz da ima istine u riječima g. Bašića, trenera RK Bosne, da je „presudila fizička spremnost”. Čestitao je svim svojim igračima ali i Čeliku za ferplay i sportsku borbu.

Ko je kriv?

Trener Crnomarković je imao puno kritika na sudije jer smatra da su presuđivali u korist gostiju, ali to nipošto ne opravdava poraz ekipe. Trebalo bi se postaviti i pitanje o doprinosu najnovijeg člana ekipe, Nemanje Bezbradice koji u dosadašnjim utakmicama nije pokazao ništa što bi opravdalo njegovu visoku reputaciju! U ukupno 5 utakmica koje je odigrao u RK Čeliku, njegov učinak je bio ili nikakav ili posve zanemarljiv. Zato je vrijeme preispitivanja i za trenera i za igrače.

Sa 3 pobjede i 6 poraza Čelik je sada pri dnu ljestvice i svaki bod je neophodan. Naredna utakmica je 23. 11. protiv dobojske Sloge koja se i sama bori za opstanak i ima jednako bodova kao i Čelik. Zato predstoji teška utakmica i vrijeme da se kompletna ekipa sabere i nastupi odlučnije i sabranije.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!