Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • zenički rukometaši ravnopravni samo u prvom poluvremenu
  • Mladi Čelikov tim dobro otvorio utakmicu i vodio veći dio prvog poluvremena
  • Trener RK Gračanice Damir Doborac igrao čitavo drugo poluvrijeme, pa je rezultat u korist Gračanice bio izrazito visok (38:22)
  • Sudije Muamer Delić i Našad Osmanović u desetak slučajeva oštetili Čelik

Utakmica 15. kola Prve lige FBiH igrana je u dvorani Luke u Gračanici pred oko 150 gledalaca. Sudije Muamer Delić i Našad Osmanović. Delegat Mevludin Šabić.
Isključenja: obje ekipe po 6 minuta.
Sedmerci: za Gračanicu 4 (2), a za Čelik 3 (1).
Rezultat: 38:22 (18:13) za RK Gračanicu.

RK GRAČANICA: Ahmetović, Šahadanović (5), Doborac (2), Sarajlić, Tufekčić (2), Đulić (3), Mehmedović(5), Hranjić, Mulahalilović, Subić (3), Živanov (7), Hamidović (9), Jovanović, Ilić (2), Šuvalić, Musić. Trener: Damir Doborac.

RK ČELIK: Pašalić (3), Omerović, Šarić, Mrako (3), Sumbuljević (1), Adnan Begagić (4), Aldin Begagić (1), Brekl, Biogradlija (5), Ajanović (1), Oruč (2), Suljić, Jurić (2), Mulić (10 odbrana), Čelenka. Trener : Seldin Rizvanović.

Dobro Čelikovo prvo poluvrijeme

Čelik je sjajno otvorio utakmicu i dobrom igrom pomalo zbunio domaće igrače, ali i navijače i vodio u početku utakmice. Pred kraj prvog poluvremena Gračinica je preuzela inicijativu i prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 18:13 za domaće.

U drugom poluvremenu je bila sasvim druga priča. Čitavo drugo poluvrijeme je trener RK Gračanice, 38-godišnji Damir Doborac, jedan od najboljih bh rukometaša svih vremena, i sam nastupio za svoju ekipu, komandovao napadom iz igre, bio preoštar u odbrani i postigao dva gola. U takvoj igri Čelik se pomalo izgubio, a napadači Gračanice Dino Hamidović, Dušan Živanov i Omer Mehmedović su topovskim udarcima na gol ”rešetali” mrežu Čelika. Jedini golman Čelika, Mirza Mulić, nije mogao ništa više da učini osim 10 odbrana (od čega je odbranio i dva penala). Golmani Ajdin Tufekčić i Muamer Kaljić nisu ni putovali u Gračanicu zbog povrede.

Kod domaćih igrača, pored već pomenutih Hamidovića, Živanova i Mehmedovića, treba istaći i jednog od najboljih bh golmana Admira Ahmetaševića (12 odbana), dok su kod Čelika solidan učinak imali Kenan Biogradlija, ali samo u prvom poluvremenu (postigao 5 golova), te standardno dobri Čelikovci Adi Pašalić i Faris Mrako.

U svakom slučaju, ova utakmikca je odlično poslužila stručnom štabu RK Čelika da izvaga gdje se nalazi i šta može očekivati sa ovom mladom ekipom.

Svakako da je i u ovoj utakmici Čeliku nedostajao (pored golmana Ajdina Tufekčića) i povrijeđeno desno krilo Edvin Begović koji je zbog povrede nožnog zgloba i ovu utakmnicu posmatrao sa tribina.

Sudije oštetile Čelik, ali to nije uticalo na krajnji rezultat

I ovoga puta sudije su oštetile Čelik. Muamer Delić i Našad Osmanović su čak u desetak slučajeva loptu poklonili protivničkoj ekipi. Sudije su i kod kuće i u gostima nerješiva enigma za RK Čelik, a naš tim ne traži ništa drugo nego realno sudjenje.

”Za takvo suđenje nije bilo potrebe! RK Gračanica bi kao lider ove lige i gotovo siguran putnik u Premijer ligu BiH svakako pobijedila Čelik i bez sudijske pomoći, ali sigurno sa manjom gol razlikom. Nije bilo potrebe da se sudije brukaju i pomažu Gračanici”, kaže član Upravnog odbora RK Čelika i član ekspedicije koje je putovala u Gračanicu, Mahir Fetić.

Sve u svemu, zaključak je: u ovoj mladoj ekipi RK čelika ”ima hljeba”, ali treba raditi, raditi i raditi… Ne smije mladićima od dvadesetak godina (kao nekima u RK Čeliku) u drugom poluvremenu ponestajati snage niti dolaziti do umora.

Trener Seldin Rizvanović je zato naredne dane odredio za specijalne mini pripreme ekipe, kako bi poboljšali kondiciju i fizičku spremnost igrača.

Naredno kolo protiv RK Žepča Čelik će, na zahtjev gostiju, zbog uskršnjih praznika, igrati u srijedu 4. aprila.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!