Kupi karte za utakmice 062 599 630

Čelik izgubio nakon stalnog vođenja!

RK ČELIK – RK KRAJINA 32:33

Katastrofa i strašno razočarenje!

Poraz rukometaša Čelika

Šok na kraju utamice jer, nakon što je Čelik vodio gotovo cijelu utakmicu, RK Krajina je minut do kraja izjednačila, a onda i pobijedila.

Prvo poluvrijeme RK Čelik završio u svoju korist (17:13), a u drugom tek pred sami kraj kapitulirao.

Utakmica 14. Kola Prve lige F BiH RK Čelik – RK Krajina (Cazin). Igrano u dvorani Bilmišće. Gledalaca oko 200. Sudije: Jasmin Mulahasanović i Ivan Širić. Delegat: Esad Konjičanin. Isključenja: Čelik 14 minuta, a RK Krajina 6 minuta. Sedmerci: za Čelik 4 (4), a za RK Krajinu 7 (4).

RK ČELIK: Jasmin Omerović (1), Ajdin Tufekčić (10 odbrana), Harun Šarić, Edhem Grabus (2), Ekrem Kobilica (3), Adnan Sumbuljević, Adi Pašalić (5), Faris Mrako (1), Mirza Mulić (odbrana penala), Kenan Biogradlija (6), Omer Suljić, Aldin Begagić (4), Muhamed Ajanović (4), Adnan Begagić (4), Muamer Kaljić, Danijel Jurić (2). Trener: Seldin Rizvanović.

RK KRAJINA: Jasmir Hušić. Belmin Murić (1), Mirnes Rekić (1), Demirel Salkić, Denis Hošić (1), Nerdin Vunić (8), Smail Dautović (4), Arman Rekić, Asim Kapić (14), Arman Rekić, Ismir Salkić (3), Tarik Adilagić (1) i Edis Beganović. Trener: Emir Dautović.

Rukometaši Čelika, iako su imali uspone i padove tokom utakmice sa starim znancem iz Premijer lige, kojem je gotovo po pravilu ”uzimao mjeru” – RK Krajinom iz Cazina, poklekli su pred kraj utakmice. Iako su vodili gotovo čitavu utakmicu, pred kraj utakmice i sa pet-šest golova razlike, dopustili su da se ta razlika istopi svega minut-dva do završetka. Tada su rukometaši Krajine najprije izjednačili (32:32), a onda i bukvalno u posljednjem minutu i pobijedili (32:33).

Poluvrijeme je završilo rezultatom 17:13 za RK Čelik

Ekipi RK Čelika, na čelu sa trenerom Rizvanovićem, ne ostaje ništa drugo nego da analiziraju kako su praktično izgubili već dobivenu utakmicu zato što nisu uspjeli ”uštopati” dva najbolja protivnička igrača koji su zajedno zabili čak 22 gola (Asim Kapić je postigao 14 golova, a Nerdin Vunić dodao 8).

S druge strane, nevjerovatna smušenost ekipe Čelika u posljednje dvije minute, kada je u 58. minuti bilo 32:28 za RK Čelik, a tada se ”odigravaju” dva isključenja Čelikovih igrača, tri-četiri promašaja, penal za RK Krajinu i dva isključenja, da bi krajnji rezultat bio 32:33 za Krajinu.

Pobjedi RK Krajine je pomoglo i ”odlično” vođenje ekipe sa klupe bivšeg dugogodišnjeg rukometnog sudije poznatog po mnogim aferama, a sada trenera Krajine, Emira Dautovića, koji je konstantno vršio pritisak na, inače slabe sudije, Mulahasanovića i Širića, koji su za Čelik dosudile čak 14, a za Krajinu 6 minuta isključenja, te za Čelik 4, a za Krajinu 7 sedmeraca.

Inače, za sudijski par Mulahasanović – Širić, RK Čelik će ubuduće tražiti izuzeće za suđenje Čelikovih utakmica, jer ovo nije prvi put da znatno oštete Klub. Čak je i novi, počasni član Čelika, ambasador Pammer, protestvovao što su sudije naklonjene gostujućoj ekipi.

Šteta za ambijent, za ukupnu atmosferu u RK Čeliku što se dogodilo to što se dogodilo. Ne treba sada pominjati, kukati ili tražiti alibi – da u ovoj utakmici nije nastupio prvi golgeter RK Čelika Edvin Begović, koji je zbog povrede nožnog zgloba utakmicu posmatrao sa tribina.

Edvin Begović

Edvin Begović

Golgeter RK Čelika

”Ne mogu da dođem sebi šta smo sve prokockali, šta smo izgubili! Šteta!”, rekao je Edvin Begović za naš portal.

Nj.E. Martin Pammer je počasni član Kluba

U narednom kolu sljedeće subote RK Čelik gostuje kod lidera na tabeli RK Gračanice u Gračanici..

Ambasador Austrije Martin Pammer počasni član RK Čelika

Prije početka utakmice RK Čelik – RK Krajina održana je mala svečanost. Predsjednik Čelika Pane Škrbić je uručio dres RK Čelika broj 2 Njegovoj ekselenciji Martinu Pammeru, ambasadoru prijateljske države Austrije, koji je od danas počasni član RK Čelika.

”Sretan sam što sam novi član RK Čelika! Oduševljen sam ovim sportskim kolektivom koji vodi predsjednik Kluba Pane Škrbić. Odmah sam prihvatio njegov prijedlog da budem počasni član Čelika. Ovo je dobra mlada ekipa i rezultati su tek pred njom. Pokušaću da RK Čelik povežem sa nekom rukometom ekipom iz Austrije, radi prijateljske i sportske saradnje i druženja bh i austrijskih sportista” – izjavio je ambasador Pammer.

Na slikama iznad je Njegova Ekselencija Martin Pammer sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!