Kupi karte za utakmice 062 599 630

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik je danas odlučio da se prof. fizičkog odgoja i diplomirani fizioterapeut Bojan Tepić, inače rođeni Zeničanin koji je u posljednje vrijeme radio u Njemačkoj kao fizioterapeut, imenuje za predsjednika Zdravstene komisije Kluba i člana Stručnog štaba RK Čelika.

Tepić je kao rukometaš deset godina branio boje RK Čelika, a već je prije odlaska u Njemačku bio i na funkciji fizioterapeuta ovog Kluba.

Kompletiran stručni štab RK Čelika: Bojan Tepić predsjednik zdravstvene komsije

Tako je sada potpuno kompletiran Stručni štab RK Čelika, koga sačinjavaju: prof. Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba, Nermin Gušić i Nedin Šehić, treneri, te Bojan Tepić, fizioterapeut.
Pored obaveznog prisustva utakmicama, Tepić će prisustvovati i treninzima i pratiti zravstveno stanje igrača.

”Raduje me povratak sjajnog momka i odličnog stručnjaka Bojana Tepića, prekaljenog ”Čelikovca” u RK Čelik. On će na dnevnoj bazi voditi računa o zdravstvenom biltenu i sve evidentirati u kartone svih igrača, kontaktirati doktore specijaliste, sve u cilju da se broj povreda i bolovanja igrača svede na nulu”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Mada je Tepić praktično već startovao sa radom u ekipi RK Čelika, njegov oficijelni nastup dogodiće se na međunarodnom turniru ”Zaim Kobilica”, 1. i 2. septembra u Zenici.

Interesantno je istaći da sada u RK Čeliku čak četiri osobe imaju diplome profesora fizičkog odgoja: Šef stručnog štaba Seldin Rizvanović, igrači Riad Polić i Jasmin Omerović, te fizioterapeut i član stručnog štaba Bojan Tepić.

Čestitka za Kurban Bajram

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić je danas na sastanku sa igračima po tradiciji čestitao svim igračima i Stručnom štabu koji slave predstojeći praznik Kurban Bajram. Takođe, svim igračima je uplaćen novčani iznos ”Bajramluka”, kako bi sa svojim ukućanima i prijateljima obilježili ovaj veliki praznik.

Trenizi od ponedjeljka u Gradskoj areni

Nakon priprema na Kamberovića polju, rukometaši RK Čelika od ponedjeljka 20. avgusta se sele sa pripremama u Gradsku arenu Zenica. I dalje će se trenirati dva puta dnevno, a preferiraće se rad s loptom, pošto, kako je najavljeno iz Rukometnog saveza Federacije BiH, već 15. septembra započinje prvenstvo u Prvoj ligi Sjever.

”Vremena do početka prvenstva je malo, zato ćemo ostatak programa priprema raditi po ubrzanom principu. Dobro je da nemamo povrijeđenih i bolesnih igrača, tako da pripreme teku po planu”, izjavio je za portal RK Čelik Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!