Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • U subotu start RK Čelika protiv RK Gradačca u Gradskoj areni
  • U taboru RK Čelika sve spremno za prvi prvenstveni nastup 22. septembra u Gradskoj areni
  • U drugom kolu RK Čelik gostuje u Cazinu, a u trećem kolu je slobodan

Rukometaši Čelika privode kraju žestoke pripreme za početak prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije BiH – Grupa Sjever. U prvom kolu crveno-crni u Gradskoj areni Zenica dočekuju takođe bivšeg premijerligaša, odličnu mladu ekipu RK Gradačac. U drugom kolu Čelik gostuje protiv RK Krajine u Cazinu, a u trećem kolu ekipa Čelika je po volji žrijeba slobodna.

”Zadovoljni smo žrijebom! Derbi sezone su tek utakmice u devetom i desetom kolu jesenjeg dijela prvenstva, protiv glavnih konkurenata za naslov pravka – u devetom kolu igramo u gostima protiv RK Sobode u Tuzli, a u desetom kolu gostujemo protiv RK Krivaje u Zavidovićima”, kaže Šef stručnog štaba RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović, koji dodaje:

”Potpuno smo spremni za početak prvenstva. U treninzima do subote radimo određene finese i uigravamo tim za utakmnicu protiv RK Gradačca, te očekujemo prvu pobjedu u ovogodidišnjem prvenstvu.”

Težak odabir igrača za otvaranje sezone

Utakmica se igra u Gradskoj areni u subotu, 22. septembra, a iz Uprave RK Čelika pozivaju sve navijače i ljubitelje sporta da prisustvuju otvaranju sezone protiv odlične ekipe iz Gradačca.

RK Čelik, ekipa za novu sezonu

Iz izvora bliskih petočlanom Stručnom štabu Kluba saznajemo da se Stručni štab nalazi na ”slatkim mukama” – kome od 20 igrača Čelika dati povjerenje da otvore prvu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu. Za svaku poziciju u timu konkurišu najmanje po dva, a za neke pozicije i tri igrača, tako da prof. Rizvanović traži najbolja rješenja i recept za pobjedu protiv RK Gradačca.

”Pozivamo ljubitelje sporta da prisustvuju ovoj važnoj utakmici na startu prvenstva! Uspjeli smo za kratko vrijeme (ponovo) stvoriti respektabilan tim koji zaslužuje vašu podršku u borbi za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH.
Na sceni je jedan novi Čelik koga vrijedi doći i vidjeti. Zato dođite na ovu utakmicu i uživajte u dobrom rukometu – nećete se pokajati!”, kaže predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!