Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmice srijedom i subotom!

• Dervenčić i Bajramović se nisu oporavili od povrede iz Švajcarske, a Duvnjak od gripe
• Večeras (subota) važna utakmica u Mostaru protiv Zrinjskog
• Naredne dvije domaće utakmice u dvorani Bilmište

Nakon povratka iz Švajcarske, rukometaši Čelika su nastavili sa normalnim treninzima, mada je ekipa rovita nakon gostovanja u Švajcarskoj, sa dosta povreda.

Zeničanin koji je doputovao u Thun radi utakmice
Zeničanin koji je doputovao u Thun radi utakmice

Mirza Dervenčić i Edin Bajramović se još nisu oporavili od povreda, a Milan Duvnjak ima gripu i visoku temperaturu.

Adnan Begagić i Ahmet Kmetaš putuju u Mostar

Ipak, po svoj prilici da će sva trojica povrijedjenih i bolesnih igrača (Dervenić-Bajramović-Duvnjak) putovati u Mostar, a medju 16 putnika za Mostar će se naći i mladi Adnan Begagić i Amir Kmetaš.

Evo i kompletnog spiska igrača za utakmicu sa Zrinjskim u subotu, 27. februara u 17.30 sati:

Riad Polić, Marko Čabai, Mirza Dervenčić, Amir Kmetaš, Hamza Hadžić, Nemin Mujanović, Edin Bajramović, Enes Sirčo, Davor Kadić, Nikola Matić, Adin Begagić, Edvin Bego-vić, Adnan Begagić, Milan Duvnjak, Stefan Bugarčić i Ajdin Tufekčić.

– Idemo u Mostar gdje nas čeka veoma vruć teren i težak suset sa Zrinjskim, koji se sa 23 boda nalazi na desetom mjestu prvenstvene tabele Premijer lige BiH i najavljuje da mora po svaku cijenu ići na osvajanje bodova na domaćem terenu.
I nama su, nakon naporne dvije utakmice u Švajcarskoj, neophodni bodovi iz Mostara! Idemo u Mostar bez kalkulacija da se nadigravamo i pobijedimo! – izjavio je trener Čelika, Seldin Rizvanović.

Povratak u Bilmište

Inače, rukometaši Čelika narednih mjesec dana imaju ,,ubitačan” tempo igranja utakmica, srijeda-subota, a naredne dvije domaće utakmice će se, nakon dužeg vremena, igrati u sportskoj dvorani Bilmište. ( zbog održavanja Teniskog prvenstva BiH u gradskoj Areni Zenica)

– Već u srijedu, 2. marta, u dvorani Bilmište u 19 sati, igramo utakmicu za četvrt finale Kupa BiH protiv Bosne iz Visokog, a u subotu, 6.marta, u isto vrijeme (u 19 sati), takodje u Bilmištu, vrlo jaku utakmicu sa RK Maglajem –kažu u Upravi Čelika.

Igrači i Uprava Čelika pozivaju ljubitelje rukometa da 2.i 6. marta dođu u Bilmište i podrže svoj Čelik u daljim napornim utakmicama.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!