Kupi karte za utakmice 062 599 630

Druga utakmica RK Čelika u Švicarskoj

  • Čelik bolji nego u prethodnoj utakmici
  • Wacker Thun-Čelik 41:28 ( 20:14 )

U večerašnjem meču u Thunu (Švicarska) Čelik je odigrao mnogo bolju utakmicu nego prethodne večeri. Wacker Thun je pobijedio rezultatom 41:28 (20:14).

Za razliku od sinoćnje utakmice, spisku povrijeđenih i onih igrača koji nisu mogli nastupiti večeras se pridružio i Mirza Dervenčić koji je dobio udarac u koljeno na početku same utakmice, tako da je Čelik praktično igrao sa svega devet igrača.

Pored nešto bolje igre Čelika i pored veće spremnosti Wacker Thuna, večeras su ubjedljivom rezultatu za Thun kumovale i švedske sudije, Emil Blanck i Adreas Isen, koji su bez potrebe čitavo vrijeme svirali u korist domaće ekipe i (prema statističkim podacima) Čeliku oduzeli najmanje devet lopti.
Za sve to nije bilo nikakve potrebe jer bi Wacker vjerovatno pobjedio i bez njihove pomoći.

”Ovo je naše prvo evropsko iskustvo. Čelik je u 65 godina postojanja prvi put igrao osminu finala EHF Challenge Kupa i iz svega ovoga treba izvući iskustvo za klub. Ovo je i inače najveći domet ove generacije Čelikovih igrača i za ubuduće treba napraviti pravu i realnu strategiju što se tiče i domaćeg prvenstva i Evrope!”, kazao je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Trener Mehmed Begovac najavljuje čistke u timu već odmah nakon povratka iz Švicarske i u utorak se mogu očekivati konkretne odluke o tome.

Što se igre tiče, igrali smo bolje nego u prethodnoj utakmici i čudi me onakav odnos sudija prema mojoj ekipi, istakao je trener Begovac.

Igrač utakmice, po ocjeni žirija,  je Edin Bajramović, a on je ujedno i naefikasniji u ekipi Čelika sa 7 golova.

Vrijedi istaći i još jednu dobru partiju golmana Enesa Sirće koji je potvrdio kvalitet.

RK Čelik: Polić, Dervenčić, Martić (2), Hadžić (2), Mujanović, Bajramović (7), Sirčo, Kadić (5), Begović (2), Tufekčić, Begagić (6), Buljugija (1), Duvnjak (3).
Trener Mehmed Begovac.

Isključenja: Čelik – 4 min, W.Thun – 6 min;
Sedmerci: Čelik 1 (1) – W.Thun 0 (1)

Pogledajte fotografije

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!