Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sudije kumovale porazu RK Čelika

 

HRK Zrinjski –RK Čelik 29:24 (13:9)
• Do kada će sudije ,,krojiti” prvenstvene tabele u rukometu?
• Goranu Iliću i Vedranu Paleksiću iz ,,dobojsko-mostarskog klana” već dugo nije mjesto medju djeliocima    pravde, jer jednostavno – dijele nepravdu

Još prilikom polaska u Mostar igrači Čelika su znali da ih čeka težak meč, zbog borbe za opstanak u Premijer ligi BiH ekipe HRK Zrinjski.

Medjutim, nisu ni slutili da će ,,glavnu rolu” u ovoj utakmici baš do te mjere imati sudijski par Goran Ilić i Vedran Paleksić iz ,,dobojsko-mostarskog klana”, koji su u dvorani pod Bijelim Brijegom u Mostaru u utakmici Zrnjski –Čelik dijelili – ne pravdu već nepravdu, i to u korist samo jednog tima –Zrinjskog!

Postavlja se pitanje: da li daljnje takmičenje u Primijer ligi BiH ima smisla? Čelik spada u red onih BiH ekipa koje nikada nisu tražile ,,navijačko sudjenje”, već samo pravično i pravedno suđenje za oba suparnika u igri. Sigurni smo da apeli ekipa za ,,rezove” u sudijskoj organizaciji dopiru i do predsjednika Rukometnog saveza BiH, Enida Tahirovića, od koga se više očekivalo na planu uvođenja reda u rukometnom sportu u BiH.

Ovo je neviđena krađa! Uzimana nam je lopta na svakom koraku, najmanje četiri nesvirana penala za Čelik, različiti kriteriji suđenja kod istiih situacija… Mogli smo igrati tri dana i biti pet puta bolji od Zrinjskog – mi nismo mogli pobijediti, jer nam to sudijski par Ilić-Paleksić ne bi dozvolio! – kaže trener Čelika, prof. Seldin Rizvanović.

Begovac izgubio živce zbog sudija

Begovac izgubio živce zbog sudija

Uz sve to, delegat utakmice Vadimir Jović, koga su predstavnici Čelika upozoravali da će prekinuti utakmicu ako sudije nastave tako dijeliti pravdu, držao se po strani i ostao je na sve gluh i nijem.

Ova utakmica je za Zrinjski bila ,,biti il’ ne biti”, obzirom da se ,,čupa” da ne ispadne iz Premijer lige BiH, pa su se i igrači Zrinjskog ponašali u skladu s tim. Tako ni rezultat nije mogao biti drugačiji nego: 29:24 (13:9) za Zrinjski.

Istini za volju, i igrači Čelika su kumovali porazu napravivši gotovo 30 grešaka, što je uz sudijsko navijanje pokopalo sve nade igrača Čelika za pobjedom, iako se ne može reći da tu pobjedu nisu željeli.
Jedino je golman Čelika Riad Polić, ovoga puta sa 18 odbrana, (odbranio 3 penala) bio na visini zadatka, a vrijedni pomena u pozitivnom smislu kod Čelika su još krilo Marko Čabai i bek Mirza Dervenčić.
S druge strane, Edin Bajramović je predvodio onaj dio Čelika dio koji je u Mostaru katastrofalno odigrao.

RK ČELIK: Polić (18 odbrana), Čabai (4), Dervenčić (3), Kmetaš, Hadžić (1), Muja-nović (1), Bajramović (1), Bugarčić, Sirčo (2 odbrane), Kadić (6), Begović (3), Tufekčić , Begagić (5), Sumbuljević, Duvnjak i Matić. Tener: Meha Begovac.

Narednu utakmicu Čelik igra u dvorani Bilmište, 2. marta u 19 sati, protiv Bosne (Visoko), u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!