Kupi karte za utakmice 062 599 630

Bez obzira na okolnosti da najavljeni ”rukometni derbi godine” u Zenici u gradskoj Areni 17. aprila u 17 sati i 30 minuta zbog neočekivanog poraza RK Čelika protiv domaćeg tima Škole rukometa Junior ne odlučuje o prvom mjestu Prve lige Sjever FBiH, u RK Čeliku, jednom od najstarijih rukometnih klubova BiH, najavljuju pravi rukometni derbi.

  • Šteta je što ”sudar” RK Čelika i RK Gradčca, dvije ubjedljivo najbolje ekipe Prve lige Sjever, gledaoci ne mogu gledati uživo
  • RK Čelik kompletan, neizvjestan jedino nastup kapitena Mirze Dervenčića zbog povrede u utakmici sa RK Školom Junior

Čelik gotovo bez treniga

Iako u utakmicu dvije definitivno najbolje ekipe u Prvoj ligi FBiH RK Čelik ide gotovo bez treninga zbog kvalifikacione utakmice Futsal BiH-Srbija za EURO 2022, to nije smanjilo velike želje i tenzije u RK Čeliku da odigraju sjajnu utakmicu i da se revanširaju RK Gradačcu za prošlogodišnji poraz od dva gola razlike u Gradačcu (28:26 za Gradačac).

– Još jednom se pokazalo da Zenica ne može biti oslonjena samo na jednu sportsku dvoranu za dvoranske sportove, Gradsku arenu, jer je ona, zbog svojih finansijskih problema, upućena na komercijalno iznajmljivanje dvorane pa zbog toga trpe domaći vrhunski sportovi – kažu u Upravi RK Čelika.

Srednji bek Čelika, Slaven Šijaković, koji predvodi svoju ekipu protiv ekipe RK Gradačca, o predstojećoj utakmici kaže:

– RK Gradačac je sjajna ekipa koju sa klupe vodi vanserijski rukometni stručnjak i fanatik Dado Doborac. Ali mi imamo velike motive da im sportski vratimo za poraz u Gradačcu. Prema tome, tipujem na pobjedu moje ekipe, bez obzira što gotovo nismo imali treninga ove sedmice! Sigirno je jedno: biće to odlična utakmica dva najbolja tima u Prvoj ligi FBiH, utakmica koju ljubitelji rukometa mogu pratiti u live prijenosu.

Dervenčić ipak u sastavu Čelika

Najbolji igrač i kapiten RK Čelika Mirza Dervenčić, koji je zbog povrede van trenažnog procesa još od utakmice sa Školom rukometa Čelik Junior, takođe je optimist:

– Željan sam igre. Imam još uvijek jake bolove od povrede u leđima, ali učiniću sve da zaigram protiv jakog RK Gradačca. Mi imamo dva različita koncepta igre ali vjerujem da će naš biti uspješniji. Prema tome, biće to pobjeda RK Čelika, ne samo sa dva, nego sa više golova razlike – kaže Dervenčić.

Sastav ekipa

Od ostalih igrača u timu Čelika, u odnosu na tim koji je igrao prošle jeseni u Gradačcu, svi su na raspolaganju stručnm štabu Čelika, osim rukometnog doajena Čelika Aldina Begagića, koji sada živi u Njemačkoj: od Edina Gušića, Farisa Mrake, Danijela Jurića, Ante Dragičevića, Dženana Hodžića, Haruna Alihožića, Samira Korjenića i ostalih igrača koji su igrali i nastupili u Gradačcu. Poziciju pivota, nakon odlaska Begagića je preuzeo mladi 18-godišnji Mirsad Čelenka.

Prema informacijama iz Gradačca, i RK Gradačac u Zenicu dolazi u svom najboljem sastavu, željan nadigravanja, što garantuje dobar i zanimljiv meč.

Na kraju, šteta je što ”sudar” dvije ubjedljivo najbolje ekipe Prve lige FBiH, RK Čelika i RK Gradačca, gledaoci ne mogu pratiti uživo, ali je Uprava RK Čelika, na zahtjev velikog broja ljubitelja rukometa iz bukvalno čitave Bosne i Hercegovine, obezbijedila live prijenos na Youtubeu i Facebooku.

RUKOMETNI DERBI GODINE: 18. KOLO PRVE LIGE FBIH, RK ČELIK – RK GRADAČAC, 17. APRILA 2021. U 17 SATI I 30 MINUTA, GRADSKA ARENA ZENICA!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!