Kupi karte za utakmice 062 599 630

Uprava Rukometnog kluba Čelik ovih dana je, pred početak naredne prvenstvene sezone, veoma aktivna u održavanju sastanaka, dogovora i produžavanju ugovora za vjernost ovom klubu u naredne dvije godine.

”Većini igrača RK Čelika ugovori nisu istekli, kao recimo Aldinu i Adnanu Begagiću, Farisu Mraki, Adiju Pašaliću, Kenanu Biogradliji, Danijelu Juriću, Muameru Kaljiću i dr. I Ivo Mišković, Adnan Sumbuljević i Mirsad Čelenka su na raspolaganju Stručnom štabu Kluba za naredno prvenstvo.

S većinom od njih su obavljeni i posebni dogovori oko očekivanja za narednu takmičarsku sezonu. Igračima kojima su istekli ugovori, a nastupali su u prethodnom prvenstvu za RK Čelik, su ovih dana produženi ugovori na po dvije godine. To su sjajni srednji bek Muhamed Ajanović, golman Haris Muhić, krilo Eldar Mehić i lijevi (bek i krilo) Ekrem Kobilica.”, kaže predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Povratak u Klub Edvina Begovića i Oruča

Sa dva Čelikova igrača – ljevaka, koji su imali kraću pauzu u trenažnom procesu – iskusnim Edvinom Begovićem, koji je boravio van BiH, te Ahmetom Oručem, koji je pauzu napravio zbog studiranja na Pravnom fakultetu, obavljeni su razgovori oko priključenja ekipi za naredno prvenstvo i oni će se, takođe, nakon finalnih dogovora ovih dana, najvjerovatnije staviti na raspolaganje treneru Čelika Seldinu Rizvanoviću.

”Pored njih, obavljaju se razgovori sa još nekoliko igrača koje bi Stručni štab RK Čelika volio vidjeti u svom sastavu. Nije tajna da smo zainteresovani za još jednog iskusnog srednjeg beka i beka – šutera”, kažu u Upravi kluba.

Uspješno finansijsko poslovanje Kluba

Iako sportski kolektivi nemaju obavezu sastavljanja šestomjesečenog obračuna, RK Čelik je ovih dana izradio i na Upravnom odboru Kluba usvojio šestomjesečni obračun za prvo polugodište ove godine. Značajno je da je, i pored svih teškoća u poslovanju, finansijski rezultat Kluba pozitivan, sa iskazanim viškom prihoda nad rashodima.

Upravni odbor RK Čelika je, takođe, u okviru priprema za naredno prevstvo, obezbijedio 10 hiljada maraka za start za narednu takmičarsku sezonu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!