Kupi karte za utakmice 062 599 630

Gotove sve pripreme za memorijalni turnir Zaim Kobilica

 

„Sve je spremno za prvi memorijalni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, koji će se narednog vikenda (20. i 21. avgusta) održati u dvorani Bilmišće u Zenici. Aktivnostima našeg kluba odnosno Organizacionog odbora preduzeli smo opsežne mjere da se obezbijede optimalni uslovi za odigravanje turnira, uključujući i osposobljavanje rasvjete u dvorani Bilmišće za noćne utakmice, pošto do sada nije bilo uslova da se tu uveče igraju utakmice. To je ujedno bio i poslednji organizacijski problem koga smo riješili”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Sudije Božić i Slipac

Predsjednik Škrbić dodaje:
„Radi se o izuzetno jakom turniru četiri ekipe koje će u Premijer ligi ove godine igrati važnu ulogu.
Sve ekipe: RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice su potvrdile dolazak u Zenicu. Otvaranje turnira biće obavljeno u subotu, 20. avgusta u 16.15 sati, a utakmice će se u oba dana igrati u isto vrijeme: u 16.30 i u 18.30 sati.
U prvom susretu se sastaju RK Bosna – RK Krivaja, a u drugom Čelik i RK Konjuh”, ističe Pane Škrbić.

Utakmice će suditi premijerligaške sudije Zdenko Božić i Slipac.

REVIJA RUKOMETA

Obzirom da se turnir održava pred početak novog prvenstva u Premijer ligi BiH, timovi nemaju imperativ pobjede, već imperativ da treneri ove četiri ekipe provjere sve igrače s kojima raspolažu i uigraju određene linije u timu.

„To je upravo činjenica koja je bitna da će ljubitelji rukometa prisustvovati sjajnim rukometnim utakmicama. Zato pozivamo sve Zeničane i ljubitelje rukometa iz drugih gradova da u subotu i nedjelju dođu na Bilmišće i uživaju u rukometnoj igri ekipa u dosta promijenjenim sastavima sve četiri ekipe. Posebno pozivamo navijače RK Čelika da dođu na turnir i vide jedan novi, mladi Čelik, koji sada spada među najmlađe ekipe u Premijer ligi BiH”, zaključuje Pane Škrbic.

I još jedna informacija: ulaz na turnir je besplatan, odnosno ulaznice će se plaćati na dobrovoljnoj bazi – ulaznicu će platiti samo onaj ko to želi, jer na taj način pomaže našem klubu!

ZNAČI: U SUBOTU I NEDJELJU, 20. i 21. AVGUSTA – DOĐITE NA BILMIŠĆE U 16.30 i 18.30 SATI I UŽIVAJTE U DOBROM RUKOMETU!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!