Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Rukometnom klubu Čelik odavno je izvršena prozivka igrača. Tako su Zeničani i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu.

Predsjednik kluba Pane Škrbić predstavio je i novog trenera Senada Skopljaka, koji će voditi ekipu u narednoj sezoni. On je bivši trener rukometaša Vogošće.

 

Senad Skopljak, novi trener

Kada je u pitanju stručni štab, novost je da će između igrača, stručnog štaba i rukovodstva kluba koordinirati Zdenko Antović, bivši trener Čelika, koji je odlučio da prihvatiti ponudu kluba.

Klub je inače napustio najbolji igrač Boško Jolović, koji nastavlja svoju karijeru u inostranstvu.
Novina je i da su istekli ugovori golmanu Jasminu Hadžihasiću i Adnanu Jaškiću, a sjajno lijevo krilo Haso Čosić je otišao u RK Maglaj.

Klub se, međutim, pobrinuo i za neka pojačanja, pa su angažovali Bakira Buljugiju iz tuzlanske Slobode, Edina Bajramovića, koji se vratio u matični klub iz Krajine i golmana Riada Polića koji je prošlu sezonu branio gol ekipe Vogošće.

 

Bakir Buljugija

 

Osim toga, odlična vijest je i povratak Milana Duvnjaka, koji se oporavio od teške povrede, zbog koje nije igrao cijelu prošlu sezonu.
U klubu se nadaju i povratku srednjeg beka Aldina Mehinovića, vjerovatno za mjesec dana.
Prema riječima predsjednika kluba Paneta Škrbića, klub želi osvajanje vrha tabele, kao i osvajanje titule u Premijer ligi i Kupu, tj plasman u SEHA ligu.

Važno za napomenuti je i da će RK Čelik ove godine prvi puta igrati jedno takmičenje u Evropi, u okviru trećeg kola Challenge Kupa. Zahvaljujući svom dobrom domaćem rejtingu, ekipa se odmah plasirala u treće kolo. Tu ih najprije očekuje duel protiv Prištine.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!