Kupi karte za utakmice 062 599 630

Oba meča u zeničkoj Areni

Postignut je definitivan dogovor između Uprave rukometnih klubova “Čelik” iz Zenice i HK “Priština” iz Prištine-Kosovo da se obje utakmice 3. kola Challenge cup-a igraju u Gradskoj areni Zenica.
Ugovor su već i potpisali Pane Škrbić, predsjednik RK ”Čelik” i Krenar Cila, direktor “Prištine”.

– Imali smo više telefonskih i e-mail kontakata sa kolegama iz Prištine i zaključili da je mnogo jeftinije i racionalnije da se obje ove međunarodne utakmice odigraju u Zenici. Tako se prva utakmica u zeničkoj “Areni” igra u subotu 28. novembra u 17, a druga utakmica 29. novembra u 15 sati – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba “Čelik”.

U Upravi kluba kažu kako je bilo i prijedloga da se obje utakmice igraju u Prištini, ali je obezbjeđenja viza za Kosovo za zeničke igrače vrlo komplikovano i skupo.

-Naime, budući da u BiH nema ambasade Kosova, vize se “vade” u Zagrebu, stoga je potrebno u dva navrata ići u Zagreb, a cijena vize za jednog igrača iznosi visokih čak 40 eura – kaže Škrbić.

Challenge Cup je međunarodno klupsko natjecanje u rukometu za muškarce koga vodi Europska rukomotna federacija (EHF). To je trenutno treći po jakosti europski kup.

U klupskoj historiji RK Čelika ovo je prvi put da organizuju takvu utakmicu, pa su sada su sve snage RK “Čelik” usmjerene da se ova prva zvanična međunarodna utakmica ovog kluba organizuje na najbolji mogući način.

Naravno, najveća želja je da se obezbijedi plasman u naredno, četvrto, kolo Challenge.cup-a. U klubu napominju i činjenicu da se RK Čelik odmah plasirao u treće kolo Challenge cup-a i to zahvaljujući svom odličnom rejtingu u domaćem prvenstvu.

– Pozivamo sve ljubitelje rukometa da nas podrže u ovom prvom pohodu u Evropu! Za utakmice sa HK Prištinom pripremamo posebne pogodnosti za posjetioce, kako bi u Gradsku arenu 28. i 29. marta došlo što više ljubitelja sporta i građana Zenice te navijalo za naš tim. Očekujemo kolektivnu posjetu nekih preduzeća i škola iz Zenice – izjavio je predsjednik kluba.

Ahmedin Ćosić novi v.d. direktor

26-godišnji Zeničanin Ahmedin Ćosić novi je vršilac dužnosti direktora Rukometnog kluba “Čelik”. On je do sada bio aktivnan igrač “Čelika” a ovu funkciju je preuzeo od Kenana Merdanovića.

Ćosić će obavljati sve administrativne i druge operativne poslove u klubu, a biće aktivan i u radu podmlatka RK “Čelika”. Njegov prvi i izuzetno važan zadatak je upravo organizacija dvomeča – međunarodnih utakmica protiv HK “Priština”.

Finansije – najveći problem kluba

Rukometni klub “Čelik” se nalazi u do sada najvećoj finansijskoj krizi u zadnjih pet godina.Čak se ni do zadnjeg trenutka nije znalo da li će ekipa uopće putovati na prvenstvenu utakmicu u Cazin, a problem je i sa takmičenjem mladih selekcija u kantonalnoj rukometnoj ligi.

– Do sada je rješenja nekako nalazio predsjednik kluba Pane Škrbić, kako ne bismo napuistili takmičenje u Premijer ligi, ali ako se nešto hitno ne riješi “Čelikova” sudbina je apsolutno neizvjesna – izjavio je generani sekretar RK “Čelik” Nehru Koluh.

On je naglasio i da se lako može desiti da već narednu prvenstvenu utakmicu Premijer lige BiH uopće i ne igraju.

Protiv RK “Prijedor” bez glavnog trenera

U devetom kolu Premijer lige BiH u Gradskoj areni RK “Čelik” dočekuje odličnu ekipu RK “Prijedor”, koja se nalazi na petom mjestu prvenstvene tabele i uvijek je žestok protivnik.

Ako se obezbijede sredstva za organizaciju utakmice, početak utakmice je 11. novembra u 17 sati.

-Očigledno da se naš tim nalazi u krizi i trebaće nam dosta napora i požrtvovanja svih igrača, da pred svojom publikom savladamo jaku ekipu RK Prijedora. To ćemo uspjeti samo uz veliku podršku naše publike, koju pozivam da u što većem broju prisustvuje i podrži nas u ovom važnom meču protiv RK “Prijedora” – kaže prof. Seldin Rizvanović, pomoćni trener “Čelika”.

Ekipu “Čelika” će najvjerovatnije i voditi Rizvanović sa klupe, pošto se aktuelni šef stručnog štaba “Čelika” Senad Skopljak iz Visokog nije pojavio ni na jednom treningu ekipe prošle sedmice.

Ukoliko obezbijedi novac za prevoz ekipe, nakon toga bi trebalo da 14. novembra gostuje u Živinicama protiv ekipe Konjuha. U klubu se nadaju da će se nekako snaći za novac.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!