Kupi karte za utakmice 062 599 630

Pouzdani i iskusni desni bek Samir Korjenić potpisao je trogodišnji ugovor za RK Čelik i novo je i najveće ovosezonsko pojačanje Kluba pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH.

Korjenić u Čelik dolazi iz premijerligaša BiH Slavije (Istočno Sarajevo), a prije toga je nastupao za RK Bosnu Sarajevo, RK Vogošću i RK Bosnu Visoko. Jedno vrijeme je nastupao i za slovenačku Dobovu.

Inače, Samir Korjenić je, pored igranja rukometa, i profesor, magistar sporta i tjelasnog odgoja, a fakultet je završio i magistrirao na Univerzitetu Sarajevo.

”Odavno imamo upražnjenu poziciju desnog beka u timu, jer je i inače jako malo ljevorukih igrača u rukometu. Izražavam veliko zadovoljstvo što sam potpisao ugovor sa iskusnim i sjajnim rukometašem Samirom Korjenićem. Nadam se i očekujem da ćemo s ovim pojačanjem još lakše stići do Premijer lige BiH, što je naš najveći cilj”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Korjenić: Neće mi biti teško da se potpuno uklopim u tim

Samir Korjenić potpisuje ugovor za RK Čelik sa Panetom Škrbićem
Samir Korjenić potpisuje ugovor za RK Čelik sa Panetom Škrbićem

Samir Korjenić je nakon potpisa ugovora za RK Čelik izjavio:

”Sretan sam što dolazim u RK Čelik, o kome sve znam. Znam da je RK Čelik, bez obzira što se trenutno nalazi u Prvoj ligi Federacije, jedan od najboljih rukometnih klubova u Bosni i Hercegovini i mjesto mu je u Premijer ligi BiH. Drago mi je da mogu pomoći oko plasmana RK Čelika u Premijer ligu. U RK Čeliku poznajem gotovo sve igrače, sjajni su to momci i neće mi biti teško da se potpuno uklopim u tim”, kaže Korjenić za naš portal.

Inače, Čelik svakodnevno trenira punom snagom u Gradskoj areni Zenica, a Korjenić se priključuje ekipi na treninzima u ponedjeljak, 2. februara.

Već sljedeće sedmice Čelik će igrati dvije prijateljske utakmice sa RK Bosnom iz Visokog, 3. i 6. februara, a Kup utakmicu RK Čelik igra 13. februara u Tuzli, protiv prošlogodišnjeg pobjednika Kupa BiH, RK Slobode.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!