Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Rukometaši Čelika sutra (subota) od 20:00 sati u Areni Zenica igraju susret 21. kola Premijer lige u kojem će ugostiti ekipu RK Goražde. 

Iako su šanse za opstanak u društvu najboljih svedene na minimum, u redovima zeničkog premijerligaša se za predstojeću utakmicu pripremaju kao da je odlučujuća i, bez obzira na trenutnu situaciju i plasman na tabeli, rukometaši Čelika u sutrašnjem duelu tražit će pobjedu i pokušati se revanširati ekipi Goražda za poraz u jesenjem dijelu prvenstva.

Svi igrači i stručni štab preuzeli su odgovornost i spremni su da do kraja Lige osvoje što više bodova i ne dozvole da se lošim rezultatima narušava reputacija Čelika i svima onima koji misle da će u Zenicu doći po sigurne bodove poručujemo da na takav razvoj događaja zaborave.

U timu nema povrijeđenih igrača, svi konkurišu za utakmicu protiv Goražda i očekujemo podršku sa tribina ljubitelja rukometa koji će našim momcima svakako biti vjetar u leđa u nastojanju da ubilježe trijumf protiv neugodnog protivnika.

Iako klub trese rezultatska ali i finansijska kriza, Čelik će do kraja prvenstva u svakom susretu ići na pobjedu i časno i pošteno odigrati završnicu lige, a po završetku sezone planirana je temeljna analiza urađenog i izrada Plana za naredni period. Novi UO koji je od januara preuzeo mandat, već tada je najavio da će prvenstveni cilj u budućnosti biti podmlađivanje ekipe, uz oslanjanje na „domaće“ snage, što je već na polusezoni učinjeno imenovanjem domaćeg trenerskog kadra i sastavljanjem većeg dijela ekipe od igrača iz Zenice. Mladi juniori koji su tada pridruženi prvom timu već su stekli svoja prva premijerligaška iskustva i zalog su za budućnost, a u pripremi su i planovi za razvoj i unaprjeđenje omladinskog rukometa i još veću popularizaciju ovog sporta u Gradu.

Za realizaciju ovih planova očekujemo podršku i zeničke sportske javnosti, kao i Gradske uprave koja je u proteklom periodu osiguravala podršku u skladu sa novim odlukama i kriterijima kojima se želi uvesti red i transparentnost u finansiranje sporta, što apsolutno podržavamo i vjerujemo da će i naša nastojanja i planovi o razvoju rukometa i Kluba u budućnosti biti prepoznata od strane nadležnih i u skladu s tim i osigurana adekvatna podrška.

Zenica će u subotu ponovo biti u središtu pažnje domaće sportske javnosti i ugostit će veliki broj navijača iz raznih krajeva koji će bodriti nogometne „Zmajeve“ protiv Gibraltara. Pozivamo sve ljubitelje sporta da odmah nakon utakmice na Bilinom polju od 20:00 sati u Areni Zenica isprate još jedan značajan sportski događaj, susret RK Čelik – RK Goražde i uživaju u premijerligaškom rukometu.

Sportski pozdrav, RK Čelik

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!