Kupi karte za utakmice 062 599 630
Danas je u RK Čeliku održana press konferencija na kojoj su analizirani rezultati aktuelne takmičarske sezone, ali i govoreno o subotnjoj utakmici između RK Čelika i Škole rukometa Čelik Junior, o tradicionalnom turniru Zaim Kobilica, radu vlasite Škole rukometa u RK Čeliku i o velikom jubileju – obilježavanju 70 godina postojanja RK Čelika.

O tome su govorili Pane Škrbić, predsjednik kluba, trener Seldin Rizvanović, rukometaš, juniorski reprezentativac BiH Ismar Kahrić i standardni prvotimac Eldar Mehić. Najvažniji zaključci sa konferencije su:

  1. Započinje obilježavanje 70 godina postojanja RK Čelika
  2. U subotu utakmica sa Školom Čelik Junior, gdje je za publiku obezbijeđen čitav niz nagrada (boravak na Moru 3 dana)
  3. Svih 20 igrača RK Čelika ostaju na okupu

Sezona ocijenjena uspješnom

”RK Čelik, što se tiče sportskih rezultata, završava takmičenje na 4. mjestu Prve lige FBiH, što je Upravni odbor kluba, obzirom na sve okolnosti, i vanjske i unutrašnje, ocijenio uspješnim. To znači – ispunjenje korigovanog cilja Upravnog odbora Kluba nakon polusezone – rečeno je na Press konferenciji.

”Naime, prije početka jesenjeg dijela prvenstva, RK Čelik je kao cilj zacrtao prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH. Međutim, pred početak ove polusezone, nakon što je Čelik u prvoj polusezoni izgubio utamice protiv glavnih konkurenata RK Slobode i RK Krivaje, RK Čelik je proljetos utvrdio novi cilj: plasman u Jedinstvenu ligu BiH, odnosno Jedinstvene lige Federacije BiH, a osvajanjem četvrtog mjesta ostvarena su oba ta cilja!” – rečeno je na početku press konferencije.

”Nažalost, stavom RS Republike Srpske, neće biti jedinstvene B Premijer lige na nivou države a, iako je to Propozicijama predviđeno, pod upitnikom je i formiranje Jedinstvena lige FBiH”, istakao je Pane Škrbić i dodao:

Pane Škrbić, predsjednik kluba RK Čelik

Pane Škrbić, predsjednik kluba RK Čelik na današnjoj konferenciji

”Ja čestitam našoj mladoj ekipi RK Čelika, koja je od početka do kraja prvenstva ostala u istom sastavu, igrački potpuno sazrela, igra moderan i brz rukomet, a prosječna starost ekipe je, kada se isključi doajen i lider našeg tima rukometaš Aldin Begagić, prosjek starosti naše seniorske ekipe je 21 godina! Važna je i činjenica da, od 20 prvotimaca, samo dva nisu rođena u Zenici, što je bitno za stabilnost kluba. Stav Uprave Kluba je da svi igrači ostanu u Klubu i u narednoj sezoni jer naredne godine obilježavamo 70 godina postojanja kluba. Najavljujemo žestoku borbu za Premijer ligu BiH i Evropu, gdje ovom klubu i jeste mjesto”, rekao je Škrbić.

Đenaze Kluba neće biti!

”Na žalost onih koji ne vole RK Čelik, a oni znaju koji su to, onih koji su u više navrata ove i prošle godine najavljivali đenazu ovog kluba sa svijetlom tradicijom i radili na tome da se to desi, poručujemo – đenaze RK Čelika neće biti! Biće samo još jači, bolji, organizovaniji Klub, Klub u kojem vlada rast, sloga i jedinstvo i Kluba i tima!” – rečeno je na press konferenciji RK Čelika.

”Ostvaren je izuzetan napredak ekipe, kvalitet igre, sloga, organizacija, jedinstvo u ekipi i u Klubu, čime se možemo ponositi”, istakao je Škrbić. ”Mi smatramo sve druge klubove svojim sportskim prijateljima, uključujući i igrače Škole Junior! Tu je više od polovine igrača koji su bili naši članovi i njih smatramo našim sportskim prijateljima. Zbog toga iskreno čestitamo Školi Junior na, kako kažu, najvećim sportskim rezultatima u desetogodišnjoj historiji te Škole.

Nepravedna raspodjela sredstava Grada

Važno je pomenuti da smo imali dosta podmetanja od ljudi koji ne vole RK Čelik, što je posebno došlo do izražaja politizacijom u raspodjeli sredstava od strane takozvane Komisije za raspodjelu sredstava iz granta za sport Gradske uprave. Nekoliko članove te komisije su na čelu klubova i asopcijacija sporta u Gradu, pa su dodijelili sredstva prije svega sami sebi, odnosno svojim klubovima! Tako se moglo desiti da Škola rukometa, akcenat je na ”škola”, dobije više sredstava nego klub kojim ima tradiciju od 70 godina. U kontaktima sa neki drugim klubovima saznali smo da tu postoji i sukob interesa većine članova komisije koja je ”podijelila” sredstva. Poznato nam je da neki klubovi koji su kao i mi nezadovoljni radom Komisije pripremaju tužbu, odnosno krivičnu prijavu protiv nekih članova ove Komisije za krivično djelo. RK Čelik neće učestvovati u tim tužbama, jer nije naša praksa da tužbama ostvarujemo naša prava”, – istaknuto je na press konferenciji RK Čelika.

Press konferencija RK Čelika

Press konferencija RK Čelika

”Čudi nas da oko ovih nepravilnosti nema reakcije gradonačelnika Fuada Kasumovića, koji je upoznat sa nepravilnosima u raspodjeli sredstava iz granta za sport Grada”, istakao je Pane Škrbić na press konferenciji RK Čelika.

Tombola: tri dana na moru!

Inače, domaćin, ekipa RK Čelika za ovu utakmicu najavljuje pravi spektakl. Između ostalog, svaka plaćena ulaznica učestvuje u bogatoj tomboli, gdje je glavna nagrada tri dana u najluksuznijom hotelu na Jadranu – hotelu Splendid u Budvu, sa punim pansionima, i to za dvije osobe.

”Cijena od 503 eura za jedno noćenje u ovom hotelu u sezoni – govori sve! Očekuje se da će ulaznice kupiti veliki broj posjetilaca.”

O predstojećoj utakmici

O predstojećoj utakmici protiv Škole Čelik Junior u okviru Prve lige FBiH govorili su trener RK Čelika Seldin Rizvanović te član juniorske reprezentacije BiH Ismar Kahrić i standardni prvotimac Eldar Mehić. Rečeno je da RK Čelik ovog puta Juniori ne mogu iznenaditi kao prošle godine, kada su samo za utakmicu protiv RK Čelika angažovali dva iskusna igrača i platili im po 500 KM, samo da bi pobijedili RK Čelik.

Seldin Rizvanović:
Seldin Rizvanović, šef Stručnog štaba RK Čelik

Seldin Rizvanović, šef Stručnog štaba RK Čelik na konferenciji

”Favorit u ovoj utakmici je Škola Junior, ali mi apsolutno idemo na pobjedu. Igraćemo svoju igru i ovoga puta nadigrati Juniore”, rekao je trener Seldin Rizvanović. ”Mi nemamo nikakvog zakulisnog revanšizma već samo želju da sportski nadigramo i pobijedimo protivnika. I to će se desiti!”, rekao je Rizvanović.

Eldar Mehić:
Eldar Mehić, rukometaš RK Čeliika

Eldar Mehić, rukometaš RK Čeliika

”Kod nas nema nikakve euforije! Imamo nekoliko povrijeđenih igrača: Kenana Muslića, Adija Pašalića, Ivu Miškovića, te kažnjenog Riada Polića, ali i bez njih mi ćemo ekipu ”Juniora” prosto ”pregaziti”, kaže odlično krilo Čelika Eldar Mehić.

Ismar Kahrić, član juniorske reprezentacije BiH:

”Stanje u RK Čeliku je fenomenalno: odličan rad, sloga, organizacija Kluba…Ja sam u ovom klubu jako napredovao, naučio sve, došao do reprezentacije…Ovaj klub je prava oaza za mlade igrače – kaže osamnaestogodišji Ismar Kahrić. ”Protiv Škole Junior – pobjeda je 100 odsto naša!”

Ismar Kahrić, rukometaš RK Čelika na konferenciji

Ismar Kahrić, rukometaš RK Čelika

Turnir Zaim Kobilica

Na press konferenciji novinari su upoznati i sa održavanjem tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira Zaim Kobilica, kome je prisustvo iz Italije najavila i supruga rah. Kobilice.

Učesnici turnira su, kao i prošle godine: Eurofarm iz Sjeverne Makedonije, član hrvatske Premijer lige ekipa Rudana, RK Vogošća i domaći RK Čelik, a u toku su pregovori i dogovori sa slovenačkim Rudarom iz Velenja – Slovenija, te Radnikim iz Niša (alternativa je beogradska Crvena Zvezda).

Istovremeno, Uprava RK Čelika već priprema organizaciju i obilježavanja velikog jubileja – 70 godina postojanje Kluba, gdje je predviđeno niz aktivnosti.

Besplatna Škola rukometa

Na kraju na press konferenciji RK Čelika je govoreno i o besplatnoj školi rukometa koja izuzetno uspješno funkcioniše već pola godine.

”Veliki broj naših sadašnjih prvotimaca je potekao iz naše škole RK Čelika na čelu sa Farisom Mrakom, Adnanom Sumbuljevićem, Muamerom Kaljićem i drugim. Mnogo odličnih rukometaša poniklo je u našoj Školi rukometa RK Čelik, pod vođstvom trenera Seldina Rizvanovića. Mi smo zato prije pola godine pokrenuli novu besplatnu Školu rukometa, koja za sada ima pedesetak polaznika. Vodi je mladi trener Nedim Šehić, uz asistenciju saradnika. Planiramo da se za narednu sezonu naše dvije ekipe uključe u sistem takmičenja Rukometnog saveza”, dodao je Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

NA KRAJU, IGRAČI, TRENER I PREDSJEDNIK SU POZVALI LJUBITELJE RUKOMETA: DOĐITE U SUBOTU, 18. MAJA U 18 SATI U GRADSKU ARENU I UŽIVAJTE U RUKOMETNOM SPEKTAKLU I POBJEDI RK ČELIKA!

NE ZABORAVITE DA VAM KUPLJENA KARTA MOŽE DONIJETI VELIKU NAGRADU!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!