Kupi karte za utakmice 062 599 630
Danas je održana press konferencija RK Čelika i naznačeni ciljevi Kluba
 
  • cilj Čelika – treće mjesto na tabeli
  • pojačanja Ivo Mišković, Muamer Kaljić i Ekrem Kobilica
  • predstavljen novi šestočlani Stručni štab na čelu sa Nerminom Gušićem
  • u avgustu jak Medjunarodni rukometni turnir sa učesnicima iz šest država
  • priprema se bogat program obilježavanja 70 godina postojanja Kluba
 
Na press konferenciji i prozivci Rukomenog kluba Čelik označen je zvaničan početak priprema za narednu prvenstvenu sezonu. Pročitan je spisak od 22 igrača koji će se u narednoj sezoni boriti za mjesto u prvoj postavi i jurišati na treće mjesto u Prvoj ligi Sjever, što garantuje plasman u novoosnovanu jedinstvenu BiH Premijer ligu. Konstatovano je da su svi igrači RK Čelika iz prethodne sezone ostali na okupu i stavili se na raspolaganje treneru Gušiću, od, kako je rečeno ”ikone zeničkog rukometa Aldina Begagića, do najmladjeg igrača, 17-godišnjeg Ismara Kahrića”, što je, kako kažu, ”odraz Čelikovog jedinstva, snage, dobre organizovanosti i odlučnosti da ide bržim koracima naprijed i sa više optimizma u budućnosti”.

Cilj: treće mjesto

”Jedinstven je stav Uprave kluba, stručnog štaba, igrača i navijača za naredno prvenstvo – osvajanje trećeg mjesta na tabeli u Prvoj ligi FBiH-Grupa Sjever, kako bi se na taj način obezbijedio status člana novoosnovane Jedinstvene ”B” Premijer lige BiH. Ako se ukaže šansa, u slučaju kiska naših sportskih konkurenata – nećemo je propustiti i zauzet ćemo mjesto više od trećeg na tabeli”, rekao je na početku obraćanju na press konferenciji predsjednik kluba Pane Škrbić.
”Imamo 22 igrača ujednačenih kvaliteta, odličnu atmosferu u timu, i od trenera Nermina Gušića i igrača tražimo stvaranje prepoznatljive Čelikove igre, borbenost i požrtvovanost radi ostvarivanja postavljenih ciljeva”, ističe Škrbić i dodaje –  ”da će ovaj Klub ostvariti ciljeve bez obzira na podršku Gradske uprave, koja je za sada uglavnom verbalna.

Tri igračka pojačanja

U odnosu na prethodnu polusezonu, u RK Čeliku su registrovana tri nova igrača, od čega su dva ”stara-nova”, igrači koji su u prethodnoj polusezoni nastupali za Školu rukomet Čelik-junior: sjajni golman Muamer Kaljić Memko i krilo Ekrem Kobilica, koji su izrazili želju za povratak u RK Čelik.
 
Ivo Mišković, novi igrač RK Čelik
Ivo Mišković

Predstavljen je i novi mladi igrač RK Čelika, Ivo Mišković,  ljevak, desni bek, rođen u Novoj Biloj, visok 2.2 cm, a sa 20 godina već ima internacionalno iskustvo. Nastupao je za italijansku ekipu Pallamano iz Trsta, RK Rudan iz Labina (Hrvatska), RK Travnik te RK Izviđač iz Ljubuškog.

 
”Radujem se da sam u uglednom Klubu RK Čelik, koji je odlično organiziran Klub. Daću od sebe maksimum da Čelik osvari svoje sportske ciljeve”, izjavio je Ivo Mišković.
 
Na press konferenciji su govorili i kapiten tim Riad Polić i zamjenik kapitena Faris Mrako, koji su istakli ”da je sadašnji tim Čelika spreman i sposoban da ostvari sve zacrtane ciljeve”.
 
”Nema više mjesta za greške koje smo pravili u prethodnom  prevnstvu”, naglasili su Polić i Mrako.

Šestočlani Stručni štab

Novi stručni štab RK Čelika sačinjavaju: Nermin Gušić Bili, v.d. Šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanović, sportski direktor, Miki Filipović – trener savjetnik, Nedim Šehić, član Stručnog štaba za rad sa mladima, fizioterapeut Bojan Tepić i Riad Polić, kapiten tima, u ime igrača.
 
”Imamo ekipu za ostvarenje zacrtanih ciljeva: treće mjesto na kraju naredne sezone. Radićemo žestoko i na sticanju fizičke spreme, na čemu će raditi moj kolega Seldo Rizvanović, a imaćemo i najmanje 4 kontrolne utakmice sa ekipama iz okruženja (Žepče, Kakanj Travnik, Vitez, te RK Vogošća). Prednost u sastavljanju tima, gdje je konkurencija vrlo jaka, biće prisustvo i kvalitet rada igrača na trenizima”, rekao je Nermin Gušić.

Tri mjeseca Škole rukometa

Prije tri mjeseca započeo je novi ciklus rada Škole rukometa RK Čelik, koja sada okuplja pedesetak djece. Školu vodi Nedim Šehić sa saradnicima, a već je iskristalisan kvalitet nekih polaznika, tako da će se formirati dvije ekipe za zvanično tamičenje.
Pogledajte i mali slajder sa pressa i treninga:
 

Pripreme za turnir

Ove godine, kako je najavljeno na press konferenciji, nastavlja se sa održavanjem veoma kvalitetnog međunarodog rukometnog turnira, u avgustu ove godine. Učešće su već povtrdili prošlogodišnji učesnici – trećeplasirana ekipa makedonskog prvenstva EUORAFARM, četvrtoprolasirani hrvatski premijerligaš RK RUDAN iz Labina, te RK Vogošća, a upućeni su pozivi i obavljeni razgovori sa nekoliko ekipa iz Srbije, Slovenije, Italije i Crne Gore.

Iduće godine proslava 70-godišnjice kluba

”Na kraju, mi se već pripremamo da iduće godine obilježimo velik jubilej – 70 godina postojanja RK Čelika. Organizovaćemo rukometni spektakl kakav još nikada nije zabilježen u ovom gradu, pa ni u regionu. Tada ćemo imati najveći međunarodni rukometni turnir ikada održan u Zenici i najveći u BiH! Dovešćemo u naš grad najveće rukometne legende sa prostora bivše Jugoslavije, na čelu sa Abazom Arslanagićem, što je sve razlog više da u idućoj godini budemo u takmičarskom rangu više”, zaključio je press konferenciju Pane Škrbić.
 
Foto: Jasmin Hadžić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!