Kupi karte za utakmice 062 599 630

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razgovarao je danas sa predsjednikom Rukometnog kluba Čelik Panetom Škrbićem. Tema sastanka je bila inicijativa da Grad Zenica bude glavna baza za pripreme i odigravanje utakmica rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ali i razvoj rukometnog sporta u Zenici.

  • Gradonačelnik Fuad Kasumović podržao ideju da glavna baza priprema i odigravanja utakmica reprezentacije BiH bude u Zenici
  • ”RK Čeliku je mjesto u Premijer ligi BiH i Evropi i Grad će maksimalno podržati takve napore Čelika”, rekao je Kasumović

”Upoznao sam gradonačelnika Kasumovića o sastanku sa predsjednikom Rukometnog saveza BiH Marinkom Umičevićem u Banja Luci, kada se i rodila ideja i prijedlog da Zenica ubuduće bude glavna baza za okupljanje rukometne reprezentacije BiH i za odigravanje domaćih reprezentativnih utakmica. Umičević me zamolio da organizujem sastanak kod gradonačelnika Kasumovića na tu temu, jer smatra da su Grad Zenica i gradska Arena pravi izbor za okupljanja ”A” reprezentacije BiH i da Zenica ima daleko najbolje uslove i infrastrukturu da bude odličan domaćin najboljim rukometašima naše zemlje”, kazao je Pane Škrbić.

Zenica glavna baza za rukometnu reprezentaciju BiH

Gradonačelnik Fuad Kasumović je sa zadovoljstvom prihvatio ideju o okupljanju rukometne reprezentacije BiH u Zenici, te je spreman sa delegacijom Rukometnog saveza BiH, na čelu sa Marinkom Umičevićem, razgovarati o dugoročnoj saradnji.

”Zenica je ponosna što, nakon ragbi reprezentacije BiH koja je, rekao bih, naša domaća zenička priča te nogometne, teniske, futsal i odnedavno odbojkaške reprezetacije BiH, može biti domaćin i rukometnoj reprezentaciji BiH. Učinit ćemo sve da naši reprezentativci budu zadovoljni i da ostvaruju najbolje sportske rezultate, da se plasiramo na EHF EURO 2022. godine, za što postoje realne šanse. Reprezenativcima i stručnom štabu stavit ćemo na raspolaganje gradske resurse i, vjerujem, biti dobri domaćini kakvi su Zeničani uvijek bili”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović podržao koncept daljeg razvoja RK Čelik

Ukoliko dođe do konačnog sporazuma između Grada Zenica i RSBiH, kako je rekao Pane Škrbić, moguće je da narednu kvalifikacionu utakmica za EURO sa Njemačkom, naši rukometaši odigraju upravo u Zenici.

Kada je u pitanju razvoj rukometnog sporta u Zenici, gradonačelnik Kasumović je podržao koncept daljeg razvoja Rukometnog kluba Čelik koji je, sa 71 godinom postojanja, jedan od najstarijih rukometnih kolektiva u BiH.

”Rukometnom klubu Čelik je mjesto u Premijer ligi BiH i Evropi. Grad će potpuno podržati napore RK Čelika kao nositelja razvoja rukometnog sporta u gradu. RK Čelik je jedan od najboljih sportskih kolektiva u Zenici i imaće ubuduće moju i punu podršku i pomoć Gradske uprave”, dodao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!