Kupi karte za utakmice 062 599 630

Pred nastavak rukometne prvenstvene sezone u Prvoj ligi FBiH, rukometaši RK Čelika se marljivo pripremaju za derbi kola, kada ova ekipa gostuje u Gradačcu, gdje ih dočekuje odlična domaća ekipa.

U pripremnom periodu Čelik je odigrao četiri prijateljske utakmice i ostvario isto toliko pobjeda (protiv RK Žepča dva puta, pobijedili su RK Kakanj u Kaknju te RK Iskru iz Bugojna u Zenici).

”Zdravstveni bilten RK Čelika je odličan! Svi igrači su zdravi i fizički spremni za derbi u Gradačcu”, kaže prof. Bojan Tepić, fizioterapeut Čelika, koji prisustvuje svim trenizima i utakmicama ovog kluba i vodi računa o zdravstvenom biltenu ekipe. ”Svi igrači su prošli veoma stroge testove u Zavodu za sportsku medicinu Zenica.”

U Stručnom štabu Čelika kažu:

”Na svim trenizma ove sedmice uigravamo razne varijante i za napad i za odbranu za utakmicu sa RK Gradačcom. Ekipu RK Gradačca izuzetno cijenimo, Gradačac je grad gdje se oduvijek igra odličan rukomet, ali mi tamo idemo da pobijedimo tog izuzuzetnog protivnika! Potpuno smo spremni za ovaj derbi, obećavamo odličnu igru i pobjedu u Gradačcu!”, ističu u Stručnom štabu RK Čelika.

Kapiten Čelika, golman Riad Polić, dodaje:

”Ispred mene u našoj ekipi se nalazi pravi odbrambeni bedem. Značajno smo poboljšali igru u odbrani pa nam čak ni odlični igrači Gradačca, koje dobro poznajem, neće lako zabijati golove. Sve u svemu: bodovi dolaze u Zenicu!”, kaže Polić.

Utakmica RK Gradačac – RK Čelik se igra u subotu, 16. februara, u Sportskoj dvorani Gradačac, sa početkom u 19 sati. Odlazak iz Zenice za Gradačac najavili su i neki najvatreniji navijači RK Čelika.

Naslovna slika: Riad Polić, kapiten Kluba i Pane Škrbić, predsjednik Kluba

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!