Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Tri nova igrača u odnosu na prethodno prvenstvo (Šijaković, Filipović i Budimir)
  • Najveća marketinška kampanja za povećanje broja posjetilaca: ulaznica za cijelu sezonu svega 10 KM!
  • Odlično oganizovan turnir Zaim Kobilica

Na press konferenciji u Rukometnom klubu Čelik novinari su upoznati sa trenutnom situacijom u klubu, o prvoj utakmici u novoj sezoni (Sana 7 u Gradskoj areni u nedjelju 29. septembra), kao i o pojačanjima i ambicijama u novoj prvenstvenoj sezoni. O tome su govorili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, trener, Faris Mrako, kapiten i Mirsad Ćelenka, najmlađi pravotimac (17 godina).

Prije početka presice predsjednik Škrbić je treneru Rizvanoviću, povodom njegovog rođendana, uručio skromne poklone.

”Najbolja smo ekipa u Prvoj ligi Federacije BiH grupa Sjever i svim snagama napadamo Premijer ligu! Želimo evropski Čelik i Čelik u Evropi – osnovna je poruka sa ove press konferencije.”

Turnir Zaim Kobilica odlično organizovan

Povodom nedavno završenog tradicionalnog turnira ZAIM KOBILICA, predsjednik Kluba Pane Škrbić je rekao:

”Sve ocjene aktera turnira, posebno ekipa učesnica su da je turnir odlično organizovan, bez i jednog propusta. Pobjednik turnira je odlična ekipa RK Umaga iz Hrvatske a svi učesnici su potvrdili, što je važno, da će biti učesnici turnira i sljedeće godine, kada će turnir, u čast obilježavanja 70 godina postojanja RK Čelika, biti jači nego ikada u proteklih sedam decenija dugoj historiji kluba.

”Naime, mi imamo veoma čvrste ambicije da u znak jubileja kluba na turnir dogodine dovedemo, pored ovogodišnjih učesnika, još 4 jaka regionalna kluba” – istakao je Škrbić i dodao da je delegacija RK Čelika ovdje u Zenici posjetila majku Zaima Kobilice u njenom stanu.

Marketinška kampanja za povećanje broja posjetilaca

Sezonske ulaznice za utakmice RK Čelika

Sezonske ulaznice za utakmice RK Čelika

Kako je rečeno na presici, ovih dana je pokrenuta velika marketinška kampanja s ciljem povećanje broja posjetilaca na rukometnim utakmicama. Kampanja ide i kroz prodaju sezonskih karata do kraja ove godine a cijena sezonska karte je svega – 10 KM. Štampan je i odredjen broj predplatnih ViP Ulaznica po cijeni od 50 KM, za one koji posebno žele podržati RK Čelik.

”Mi na ovaj način očekujemo daleko veće prisustvo našim utakmicama i pozivamo sve građane Zenice da nas podrže. U kampanju povećanja broja posjetilaca uključeni su svi, prije svega naši igrači Faris Mrako i Mirsad Čelenka i svi ostali koji žele da pomognu” – rečeno je na press konferenciji.

Premijer liga je glavni cilj

 Trener Čelika Seldin Rizvanović je rekao:

”Imamo odličan tim sa amibicijama da napadnemo Premijer ligu… Očekujemo veću podršku sa tribina. U utakmici sa Sanom 7 mi smo favoriti i idemo na pobjedu. Pozivam publiku da u nedjelju u 17 sati dođu u Gradsku arenu i podrže nas!”

Plakat za utakmicu RK Čelik RK Sana 7 u nedjelju

Plakat za utakmicu RK Čelik RK Sana 7 u nedjelju

Kapiten Faris Mrako je dodao:

”Protiv Sane u nedjelju samo pobjeda dolazi u obzir. Dobro smo se spremili, dobro radili, imamo dobru ekipu i idemo sigurno na prvo mjesto”, kazao je Mrako.

A najmladji prvotimac, 17-godišnji Mirsad Ćelenka kaže:

”Čas mi je biti dio ove ekipe. Idemo na prvo mjesto, a najveći test ćemo imati u petom kolu protiv Krivaje u Zavidovićima. Očekujem sve najbolje!”

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je, između ostalog, rekao i ovo:

”Izvršili smo konsolidaciju i jačanje ne samo igračkog kadra, nego i rukovodne i trenerske strukture. Tako je Nedim Šehić imenovan za direktora Škole rukometa RK Čelika, a pomagaće mu i Slaven Šijaković koji ima završenu višu trenersku školu u Banja Luci, kao i Sanel Hasanović koji je imenovan za asistenta šefa stručnog štaba. Uskoro će biti još nekih imenovanja. Veoma me raduje da smo, nakon mnogo godina, prijavili dvije ekipe naše škole rukometa u Federalnu ligu Sjever i pozivam sve roditelje i djecu da se i dalje prijavljuju u našu Školu rukometa koja je besplatna!

”Što se prvog tima tiče, imamo trojicu novajlija na bekovskim pozicijama: Slaven Šijaković koji dolazi iz RK Gračanice, te Mario Filipović i Mario Budimir iz Viteza. I imamo najbolji tim u Grupi Sjever i sigurno smo najozbiljniji kandidat za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu. Da se to ne dogodi mogu spriječiti samo neke mutne radnje drugih. Mi smo čvrsto odlučili da stvaramo evropski Čelik i RK Čelik u Evropi. Nakon 7 decenija postojanja, a znate da smo već bili u Evropi, to smo i zaslužili. I niko nas ne može na tom putu omesti ili spriječiti!”, istakao je Pane Škrbić.

Isplaćene stipendije

Na konferenciji je rečeno da su danas igračima isplaćene stipendije za septembar, znači prije kraja mjeseca, i pored toga što Klub nema finansijsku podršku Gradske uprave Zenica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!