Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Zenici sjajna rukometna predstava, odlično otvaranje prvenstvene sezone od strane RK Čelika. Sana 7 iz Sanskog Mosta je pregažena u Gradskoj areni Zenica sa visokih 20 golova razlike: 45:25 (23:13) za RK Čelik!

  • RK Čelik – RK Sana 7 – 45:25 (poluvrijeme 23:13 za Čelik)
  • Svi igrači Čelika igrali i svi davali golove!
  • Krila Mehić i Kobilica dali po 8 golova, a bek Mrako 6
  • Kod Sane najbolji Nail Selman sa 8 golova

Utakmica drugog kola Prve lige Federacije BiH Grupa Sjever: RK Čelik – RK Sana 7 (Sanski Most). Gledalaca oko 200. Rezultat 45:35 za Čelik (poluvrijeme 23:13). Sudije: Elvir Barućija i Elvir Korjenić (Sarajevo). Delegat: Nermin Šajović (Gračanica). Sedmerci: Čelik 1 (1), Sana 1 (0). Isključenja: Čelik 6, Sana 8 minuta.

RK ČELIK: Faris Mrako (6), Eldar Mehić (8), Mario Budimir (3), Mario Filipović (1), Slaven Šijaković (2), Adnan Sumbuljević (2), Danijel Jurić (4), Mirsad Ćelenka (2), Haris Muhić (9 odbrana), Kenan Biogradlija (1), Aldin Begagić (3), Edin Gušić (5), Muamer Kaljić (8 odbrana), Edhem Kobilica (8). Trener: Seldin Rizvanović.

RK SANA 7: Hamza Talić (4), Armin Grbić (5), Emir Musić (2), Hamza Menzil, Gojko Blagojević (2), Nail Selman (8), Demir Rajić, Mirza Osmanović (9 odbrana), Faruk Makić, Haris Dugonjić (4). Trener: Ajdin Hasanbegović.

U Zenici sjajna rukometna predstava, odlično otvaranje prvenstvene sezone od strane RK Čelika. Sana 7 iz Sanskog Mosta je pregažena u Gradskoj areni Zenica sa visokih 20 golova razlike: 45:25 (23:13) za RK Čelik!

”Zadovoljan sam i igrom i zalaganjem igrača. Čestitam im na prvoj prvenstvenoj pobjedi!”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović. ”Naša forma će u narednim kolima rasti i nadamo se najboljem u jurišu na prvo mjesto”, dodaje Rizvanović.

Dobra igra Čelika

Čelik je furiozno startovao od samog početka. Iako je Sana 7 povela sa 1:0 na početku utakmice, to je i sve što je mogla učiniti. Zahvaljujući raspoloženim šuterima i brzim kontrama Čelika, već u 10 minuti Čelik je vodio sa 16:5, tako da je rezultat na kraju poluvremena glasio 23:13 za RK Čelik.

Utakmica RK Čelik RK Sana 7

Utakmica RK Čelik RK Sana 7

Interesantno je pomenuti da je i u drugom poluvremenu druga postava Čelika takođe trijumfovala sa 10 golova razlike, isto kao i prva postava (22:12 za Čelik). U ovoj utakmici svi raspoloživi igrači Čelika su nastupili i davali golove (osim golmana). Solidna ekipa Sane 7 koja se grčevito borila svih 60 minuta nije mogla postići ništa više protiv raspoloženih igrača Čelika nego pomiriti se sa visokim porazom od 20 golova razlike.

Sa utakmicom manje Čelik treći

Prizor sa utakmice RK Čelik RK Sana 7

Prizor sa utakmice RK Čelik RK Sana 7

Iako kod Čelika nije bilo loše pozicije, bolji od ostalih su bili Faris Mrako, Eldar Mehić, Slaven Šijaković, Danijel Jurić i Edin Gušić, a kod Sane 7 dobro su igrali Nail Selman, Armin Grbić i Hamza Talić.

Nakon drugog kola Čelik je sa utakmicom manje na trećem mjestu na tabeli sa 3 boda i gol razlikom u plusu od 20 golova. Ispred Čelika na tabeli su Krivaja iz Zavidovića i Sloboda II iz Tuzle sa po 6 bodova i jednom utakmicom više.

U narednom kolu RK Čelik je gost kod Bosne TS u Tešnju.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!