Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Započele su pripreme RK Čelika za naredno prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH
  • Treneri RK Čelika – Rizvanović i Gušić
  •  Poznata tri učesnika turnira – čeka se odluka RK Vardara i Nexe-a
U Rukometnom klubu Čelik Zenica se odvijaju veoma značajne i intenzivne aktivnosti, kako bi se početak prvenstvene sezone u Prvoj ligi Fedeacije BiH dočekao što spremnije: aktivan je Upravni odbor Kluba, obezbijeđena su četiri pojačanja, počela je i prva faza priprema igrača za naredno prvenstvo…

Od četiri igračka pojačanja – dva povratnika u Čelik

Na današnjoj sjednici Upravni odbor RK Čelika je konstatovao da niko od dosadašnjih igrača Kluba nije zatražio ispisnicu, tako da svi mladi igrači iz prethodne prvenstvene sezone ostaju na raspolaganju Stručnom štabu Čelika.
Istovremeno, Upravni odbor Kluba je potvrdio i dolazak u Klub u prelaznom roku nova četiri igrača: Riad Polić i Haris Muhić Kire – golmani (oba dolaze iz RK Krivaje, Zavidovići), desni bek i krilo, ljevak Jasmin Omerović je u Čelik došao iz RK Maglaja a Eldar Mehić, koji igra na pozicijama lijevo krilo i srednji bek, takođe je iz zavidovićke Krivaje.
Interesatno je da su i Polić i Mehić već nastupali za RK Čelik i povratnici su iz RK Krivaje. Muhić i Mehić su mladi igrači koji će studirati u Zenici a i bivši su članovi U-19 i U-20 reprezentacije BiH. Takođe, Haris Muhić Kire je 2014. godine proglašen i najboljim golmanom u BiH.

Golmanska pozicija u Klubu pokrivena

”Sa dva golmana (Polićem i Muhićem koji, zajedno sa našim mladim 18-godišnjim talentovanim Muamerom Kaljićem, predstavljaju jak golmanski trio), pokrili smo tu vrlo važnu golmansku poziciju,” izjavio je prof. Seldin Rizvanović, glavni trener RK Čelika.
Inače, u RK Čeliku su već započele pripreme za naredno prvenstvo u kojem će Čelik jurišati na prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH.
U prvoj fazi priprema, do 15. avgusta, pripreme se odvijaju u teretani, sa povremenim okupljanjem igrača; od 15. avgusta do 15. septembra je rad na opštoj fizičkoj spremnosti i rad s loptom, a u trećoj fazi, od 15. septembra do početka prvenstva je odigravanje prijateljskih pripremnih utakmica.

Treneri: Rizvanović i Gušić

Upravni odbor RK Čelika je imenovao Stručni štab Kluba koji će tim voditi u narednom prvenstvu. Prof. Seldin Rizvanović ostaje glavni trener zeničkih crveno-crnih, a njegov pomoćnik od danas je Nermin Gušić Bili, bivši dugogodišnji član RK Čelika i više drugih klubova, te rukometni trener sa iskustvom. Od naredne sezone on će raditi za prvi tim, ali i sa mladim selekcijama.

Čekamo potvrdu RK Vardara za tradicionalni turnir Zaim Kobilica

Iako je do tradicionalnog rukometnog turnira ”Zaim Kobilica” ostalo više od mjesec dana, pripreme za turnir su u punom jeku:
”Već imamo potvrđena tri učesnika turnira. To su RK Vogošća, RK Iskra Bugojno (u kojoj je Kobilica nastupao nakon RK Čelika), te domaćin RK Čelik. Čekamo potvrdu RK Vardara, jer se predsjednik tog evropskog rukometnog šampiona, Sergej Samsonenko, nalazi u Rusiji i čekaju njegov dolazak narednih dana u Skoplje.
Takođe, čekamo i na odgovor prošlogodišnjeg pobjednika turnira, hrvatskog premijerligaša Nexe”, istakao je na sjednici Upravnog odbora predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić.
Od ostalih aktuelnih pitanja u Klubu, Upravni odbor RK Čelika je razgovarao i o daljem širenju i jačanju kluba te o akciji učlanjivanja novih članova RK Čelika za sezonu 2018/2019.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!