Kupi karte za utakmice 062 599 630
  • Danas su četiri mlada i veoma talentovana igrača RK Čelika (koji su branili boje Kluba u prethodnoj takmičarskoj sezoni), nakon dogovora sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, produžili ugovore i vjernost Rukometnim klubu Čelik.

”Radi se o izuzetno talentovanom lijevom krilu, mladom 18-godišnjem Adiju Pašaliću, koji je u protekloj sezoni proglašen ”igračem godine RK Čelika”, zatim o sjajnom srednjem beku Muhamedu Ajanoviću (21 godina), te bekovima Edhemu Grabusu (19) i Ekremu Kobilici (21 godina). Svi oni su produžili ugovore na još po dvije, odnosno četiri godine sa RK Čelikom, tako da su sada praktično svi igrači Čelika iz prethodne sezone potpisali ugovore sa RK Čelikom i za narednu sezonu. To nam puno znači, jer se radi o mladim i perspektivnim igračima koji su budućnost zeničkog rukometa a, i to je posebno važno, radi se i o dobrim ljudima”,  istakao je Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

RK Vardar (ipak) ne dolazi na turnir

Upravni odbor Rukometnog kuba Čelik intenzivno radi na pripremama tradicionalnog Memorijalnog turnira Zaim Kobilica, u znak proslavljenog rukometaša RK Čelika koji je nastupao za BiH i italijansku reprezentaciju.

”Na žalost, danas nas je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA regionalne rukometne lige, koji je bio 30 godina na čelu RK Vardara, obavijestio da evropski prvak RK Vardar, i pored velike želje i prethodne načelne saglasnosti, ipak neće moći učestvovati na turniru u Zenici. Zbog rasporeda takmičenja i zgusnutog kalendara takmičenja srijeda-nedjelja-srijeda, Vardar nije mogao naći slobodan termin za nastup u Zenici, ali su obećali da će to sigurno učiniti nekom drugom prilikom.

Pozivi upućeni Železničaru iz Niša, Metalurgu i Nexe-u

”Mihajlovski nas je obavijestio da radi na dovođenju na turnir u Zenicu Železničara iz Niša, koga trenira legendarni Veselin Vujović, Metalurga iz Skoplja ili Nexe iz Hrvatske, kojima su takođe upućeni pozivi za učešće na turniru”, kažu u RK Čeliku.

Kao što je poznato, turnir ”Zaim Kobilica” će se održati 1. i 2. septembra u Gradskoj areni Zenica, a učešće su već potvrdili RK Vogošća, RK Iskra iz Bugojna (za kojeg je Kobilica takođe nastupao), te domaćin RK Čelik.

 

Naslovna slika-arhiva: Adi Pašalić u napadu

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!