Kupi karte za utakmice 062 599 630

Iako rukometne lopte na terenima širom BiH miruju, ekipe se spremaju za naredno prvenstvo koje svim ligama započinje početkom septembra.

Iz Organizacionog odbora Osmog po redu tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira su nas obavijestili da se turnir održava od 20. do 22. augusta u Gradskoj areni Zenica, a za turnir su već prijavljene četiri ekipe: bh. premijerligaši RK Bosna Sarajevo i RK Iskra Bugojno, ekipa Genclik Gucu sa Kipra, te domaćin RK Čelik.

  • Za Osmi tradicionalni međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica već se prijavile ekipe Iskre iz Bugoja, RK Bosna iz Sarajeva i Genclik Gucu sa Kipra
  • Golman Adi Delalić produžio vjernost klubu za naredne dvije godine

– Tradicionalno učešće na turniru je u ime RK Iskra potvrdio Asim Šahman, a u ime RK Bosna Zuhdija Zule Korkarić. Pored ekipe Genclik sa Kipra, očekujemo potvrde i od ekipa iz Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore – kažu nam u RK Čeliku.

Golman Adi Delalić produžio saradnju

U Rukometnom klubu Čelik ovih dana traje ”pospremanje ekipe” i pripreme za novu prvenstvenu sezonu. Sa većinom igrača su produženi ugovori.

– Nakon kapitena Mirze Dervenčića, zatim Danijela Jurića, Ante Dragičevića i Adnana Sumbuljevića koji su vjernost svom matičom klubu produžili ovih dana, danas je novi ugovor za naredne dvije godine produžio i dvadesetogodišnji golman Adi Delalić. Veći broj igrača su saradnju sa klubom dogovorili još ranije – kažu u Upravi Čelika.

Sam Adi Delelaić za naš portal kaže:

– Nisam se nijednog trenutka dvoumio! Iako sam imao ponude od dvije ekipe iz okruženja, ja sam sa radošću odlučio da ostanem u RK Čeliku. Razlog je što je to sjajna momčad, odlični drugovi, prava raja… I znaju igrati rukomet! Klub je odlično organizovan, sa sjajnom Upravom… Šteta je što nam je ”za dlaku” propala nakana da već sada budemo u Premijer ligi BiH, ali sada imamo ”popravni ispit – izjavio je Delalić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!