Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši RK Čelika, koji imaju najveće ambicije i šanse za plasman u Premijer ligu BiH, već dva dana se nalaze na pripremama u jednom od najboljih sportskih centara u državi, Sportskom centru Ajdinovići kod Olova. Na pripremama se nalazi 20 igrača, na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem.

  • Završne pripreme Čelika na putu ka Premijer ligi BiH
  • Odličan ambijent i atmosfera u Ajdinovićima, najboljem sportskom centru u državi

– Ovdje u Ajdinovićima radimo završne pripreme na putu ka Premijer ligi BiH. Uslovi za rad su fenomenalni, atmosfera je odlična. Radi se ozbiljno i odgovorno, dva puta dnevno, na vanjskim terenima i u dvorani. Ja sam siguran da ćemo se dobro pripremiti, a što smo i kako uradili, provjeriti ćemo već 21. februara u utakmici u Sarajevu protiv sarajevske RK Bosne. Dogovorili smo se da posljednjeg dana priprema, prilikom povratku u Zenicu, odigramo utakmicu sa Bosnom, što je generalna proba pred utakmicu prvog kola Prve lige Federacije BiH, koju igramo 27. februara u Gradskoj areni Zenica, protiv RK Donjeg Vakufa – kaže za naš Portal Seldin Rizvanović.

Igrači zahvalni predsjedniku za pripreme

Kapiten Čelika Faris Mrako za naš portal kaže:

– U ime igrača želim da izrazim veliku zahvalnost našem predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću što nam je po drugi put obezbijedio pripreme ovdje u Ajdinovićima. I prošle godine nam je to obezbijedio. Uslovi treniranja su ovdje odlični, hrana takođe. Ovdje finalno brusimo svoju formu i fizičku spremnost ekipe. Svi igrači izvrsno rade, niko ne zabušava i sve super funkcioniše. Ovdje smo se mi igrači još više zbližili, mada je kod nas jedinstvo ekipe uvijek bilo u prvom planu. Siguran sam da ćemo se odlično pripremiti i pobijediti RK Gradačac u sedmom prvenstvom kolu kod kuće, na svom terenu i time anulirati to što smo nesretno minimalno izgubili jesenas u Gradačcu – izjavio je Faris Mrako.

Pogledajte neke od fotografija iz Ajdinovića:

RK Čelik je u jesenjem dijelu prvenstva, od 11 utakmica, zabilježio 10 pobjeda. U prelaznom roku, nakon polusezone, iz Kluba su otišla dva igrača (golman Riad Polić i Admir Kišić), a došla su dva nova igrača, iz premijerligaša RK Slavije (Istočno Sarajevo), desni bek Samir Korjenić i golman Adi Delalić.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!