Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika ove sedmice gotovo da i nisu trenirali zbog zauzetosti Gradske arene Husejin Smajlović. Ipak spremno putuju u Sanski most na utakmicu sa Sanom 7, u okviru drugog kola proljetnog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH. U prvom kolu Čelik je bio slobodan.

Ovo sa stalnom zauzetošću Gradske arane prevazilazi svaku mjeru! Gradska arena bi nam morala obezbijediti rezervnu dvoranu za naše treninge i utakmice, jer oni dobijaju novac od Gradske uprave za termine rukometaša, košarkaša i ženske košarke. Ovako nam samo jave: ”Narednih 10 ili 15 dana nećete moći koristiti Gradsku arenu”. To je nedopustivo!”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Tako RK Čelik bez treninga, ali spreman i u punom sastavu u subotu, 7. marta, putuje u Sanski Most. Na put kreće i oporavljeni doajen zeničkog rukometa Aldin Begagić.

Igrači koji putuju na utakmicu

Na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem, u Sanski Most putuju: Faris Mrako, Aldin Begagić, Edin Gušić, Adnan Sumbuljević, Zlatan Isaković, Danijel Jurić, Adi Mešinović, Franjo Duđak, Amel Omerspahić, Slaven Šijaković, Edvin Begović, Haris Muhić, Mirsad Ćelenka, Dženan Hodžić, Mario Filipović, Muamer Kaljić i Ajan Seketa.

Kapiten Čelika Faris Mrako pred polazak u Sanski Most je izjavio:

”Mada ekipu Sane ne podcjenjujemo, u Sanski Most idemo po pobjedu! Na ovom gostovanju samo pobjeda i tri boda na našem kontu dolaze u obzir!”, kategoričan je Mrako.

Naslovna fotografija: Aldin Begagić u napadu, foto: Draženko Jurišić/Arhiva

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!