Kupi karte za utakmice 062 599 630

Ekipa Čelika, drugoplasirani tim u Rukometnoj ligi Federacije BiH Sjever, otvorila je proljetnu sezonu u prvenstvu gostujućom pobjedom u utakmici u drugom kolu Lige u Sanskom Mostu (u prvom kolu Čelik je bio slobodan): RK SANA 7 – RK ČELIK 26:35.

  • Nadigrali ekipu Sana 7 u Sanskom Mostu
  • RK Sana 7 – RK Čelik 26:35 (poluvrijeme 11:16)
  • Aldin Begagić, Franjo Duđak i Adnan Sumbuljević nisu putovali u Sanski Most

Utakmica je igrana u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu. Gledalaca oko 150. Sudije: Delić i Kanić (Tuzla). Sedmerci: Sana 5 (3) a Čelik 6 (5). Isključenja: Sana 10 minuta, a Čelik 8 minuta.

RK SANA 7: Gojko Bogdanović (2), Hamza Talić (2), Elvir Omerović (2), Nail Selman (5 Azer Handanić, Emir Musić, Haris Dugonjić (7), Sejdo Dugonjić, Faruk Makić, Alis Ibričić (1), Rifet Musić (6), Mirza Osmanović, Asmir Gradelj. Trener: Ajdin Hasanbegović.

RK ČELIK: Danijel Jurić (2), Edvin Begović (9), Haris Muhić (9 odbrana), Mirsad Čelenka (1), Faris Mrako (4), Adi Mešinović (1), Muamer Kaljić (3 odbrane), Zlatko Isaković, Slaven Šijaković (6), Mario Filipović (2), Edin Gušić (8), Dženan Hodžić (3 odbrane), Ajan Šeketa, Amel Omerspahić (2). Trener: Seldin Rizvanović.

Bila je to veoma zanimljiva, dinamična i brza rukometna predstava, u kojoj je RK Čelik poveo golom Edina Gušića već u prvoj minuti igre i vodio svih 60 minuta. Igrači Sane 7 su se žestoko borili, igrali veoma snažno, u nekim momentima i vrlo oštro, pa su tako dva igrača RK Čelika u ovoj utakmici zaradili povrede: Mirsad Ćelenka i Edvin Begović. Međutim, povrede su srećom lakše prirode tako da trener Rizvanović očekuje da će se oporaviti do naredne utakmice i da će moći na njih računati i u narednoj utakmici protiv Bosne (Tešanj) u subotu u Gradskoj areni Zenica.

Pogledajte fotografije sa utakmice:

Početak serije pobjeda

U Rukometnom klubu Čelik, nakon što su u jesenjem dijelu prvenstva ostvarili sve pobjede, osim protiv RK Krivaje u Zavidovićima, smatraju da pobjeda u Sanskom Mostu predstavlja početak proljetne serije bez i jednog poraza!

Seldin Rizvanović, strateg RK Čelika

”Ovo je naša prva pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva. Naš cilj i namjera je da pobijedimo u svim utakmicama proljetnog dijela prvenstva, a ovo je prva pobjeda u toj seriji koju najavljujemo! Ne smijemo sebi dozvoliti gubitak nijednog boda, ako želimo, a želimo, povratak u Premijer ligu BiH! Kada se uzme u obzir da smo u posljednjih 15 dana (ne svojom krivicom) održali samo 4 treninga zbog zauzetosti gradske Arene – onda moramo biti zadovoljni postignutim u ovoj utakmici”, izjavio je trener Čelika Seldin Rizvanović nakon utakmice u Sanskom Mostu.

Mladi dvadesetogodišnji kapiten RK Čelika Faris Mrako kaže:

Faris Mrako

”Pred polazak u Sanski Most ja sam izjavio da ništa osim naše pobjede ne dolazi u obzir. Dobro smo odigrali utakmicu i ostvarili sigurnu i zasluženu pobjedu. Međutim, osjećao se nedostatak naših treninga prije ove utakmice. Zadovoljan sam sa tri osvojena boda. U subotu, na domaćem terenu, jurišamo na novu u nizu ovogodišnjih pobjeda, protiv RK Bosne iz Tešnja. Obećavam: nastavićemo sa nizom pobjeda, sve do Premijer lige BiH!”

Golgeter utakmice Edvin Begović

Mnogo posla u ovoj utakmici odradila su Čelikova krila, koja su iz brzih kontri postizala sjajne golove. Tako je desno krilo Edvin Begović sa 9 golova najbolji strijelac utakmice, a drugo Čelikovo krilo Edin Gušić je postigao 8 golova. Tome, kada je Čelik u pitanju, treba dodati i 6 golova Slavena Šijakovića i 4 gola Farisa Mrake.

Kod Sane 7 bolji od ostalih bili su: Haris Dugonjić sa 7 golova, Rifet Musić sa 6 i Nail Selman sa 5 golova.

Iako je bilo najavljeno, najiskusniji igrač RK Čelika Aldin Begagić, iz zdravstvenih razloga, nije putovao u Sanski Most. Takođe, zbog povrede na treningu, ni junior i standardni prvotimac Franjo Deđak nije bio u sastavu u Sanskom Mostu. Ni Adnan Sumbuljević nije putovao u Sanski Most, jer je polagao dva ispita na Fakultetu.

Na kraju, valja istaći da je trener Čelika u utakmici u Sanskom Mostu u igru uvodio sve raspoložive igrače, pa su svoju šansu iskoristili i juniori Adi Mešanović i Ajan Seketa.

arrow_downward

Dođite na utakmicu!

U subotu, 14. marta, RK Čelik u gradskoj Areni dočekuje ekipu RK Bosna (Tešanj). Igrači i uprava Čelika pozivaju građane Zenice i svoje navijače da u što većem broju dođu na ovu utakmicu i podrže svoj Čelik na putu ka Premijer ligi BiH! Vidjećete na djelu novi Čelik i uživati u dobrom rukometu – poručuju iz RK Čelika.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!