Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši RK Čelika, člana Prve lige Federacije BiH, održali su sinoć u dvorani Bilmišće poslednji trening pred polazak na petodnevene pripreme u Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići kod Olova.

Na put je krenula ekspedicija od ukupno 14 članova na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem.

”Punjenje baterija” u Ajdinovićima

Od igrača u Olovo su otputovali: Aldin Begagić, Edin Gušić, Edvin Begović, Dženan Hodžić, Danijel Jurić, Slaven Šijaković, Riad Polić, Mirsad Ćelenka, Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Amel Omerspahić i Muamer Kaljić.

Nekoliko igrača nije otputovalo na pripreme zbog obaveza na poslu i, prema uputima trenera Rizvanovića, treninge će raditi induvidualno, kod kuće.

Pane Škrbić posmatra trening RK Čelika

”Uslovi u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići su idealni za fizičke pripreme igrača i kao stvoreni za ”kovanje” šampionske titule za naredno prvenstvo”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba. ”Drago mi je da su na pripreme krenuli svi igrači iz prve postave na koju trener Rizvanović računa u borbi za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH. Žao mi je što neki igrači nisu pošli, jer nisu mogli dobiti slobodne dane u svojim kompanijama.”

Treninzi u tri termina

”Treniraćemo dva puta dnevno a treći termin, uveče, biće rezervisan za gledanje rukometnih utakmica naših konkurenata u narednom prvenstvu”, kaže trener Seldin Rizvanović. ”Centar Ajdinovići nam omogućuju raznovrsnost treninga i zaista dobre pripreme. Hvala predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću što nam je ove pripreme obezbijedio”.

Trening na Bilmišću, RK Čelik

Foto sa večerašnjeg treninga

Doajen i lider zeničkog kluba, Aldin Begagić kaže:

”Ne pamtim kad sam poslednji put bio na zimskim i uopšte pripremama van Zenice. Ovo je odličan potez! Siguran sam da će nam ove pripreme koristiti u punjenju baterija kako bi na proljeće pobijedili sve naše protivnike”, kaže Begagić.

Ekipa RK Čelika će se zadržati na pripremama do nedjelje poslije podne, 2. februara.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!