Kupi karte za utakmice 062 599 630

U Visokom je odigrana dobra i veoma dopadljiva rukometna predstava izmedju trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH, domaće Bosne (Visoko) i drugoplasirane ekipe Prve lige FBiH – RK Čelika. Bila je to rukometna predstava u kojoj je oko 400 posjetilaca u dvorani Mladost uživalo u dobrim potezima rukometaša obje ekipe.

Sportska dvorana KSC Mladost u Visokom. Gledalaca oko 400. Prijateljska utakmica RK Bosna – RK Čelik. Rezultat: 35:30 za Bosnu. Sudije: Emir Memić i Stanislav Vujić (Visoko).

RK ČELIK: Faris Mrako (3), Edin Gušić (5), Adnan Sumbuljević (2), Zlatko Isaković (1), Danijel Jurić (2), Franjo Duđak (2), Aldin Begagić (5), Edvin Begović (2), Slaven Šijaković (5), Haris Muhić (9 odbrana), Mirsad Ćelenka (1), Dženan Hodžić, Mario Filipović(1), Muamer Kaljić (4 odbrane) i Ahmed Oruč (1).

Ekipa RK Čelika u Visokom

Ekipa RK Čelika u Visokom

U Visokom je odigrana dobra i veoma dopadljiva rukometna predstava izmedju trećeplasirane ekipe Premijer lige BiH, domaće Bosne (Visoko) i drugoplasirane ekipe Prve lige FBiH – RK Čelika. Bila je to rukometna predstava u kojoj je oko 400 posjetilaca u dvorani Mladost uživalo u dobrim potezima rukometaša obje ekipe.

Greškama igrača gostujuće ekipe Bosna došla do vođstva

Čelik je poveo golom novajlije u svojoj ekipi, 18-godišnjeg Franje Duđića, a onda se igralo gol za gol. U 15. minuti Čelik je poveo sa 8:7, a onda i 9:7, nakon čega inicijativu preuzima ekipa Bosne.

Greškama igrača gostujuće ekipe u posljednjim minutama igre u prvom poluvremenu, ekipa RK Bosne je prvo poluvrijeme riješila u svoju korist sa nerealnih 17:13, jer je većina poluvremena protekla u ravnopravnoj igri.

Utakmica u Visokom

Slično je bilo i u drugom poluvremenu. Čelik je smanjio vođstvo ekipe RK Bosne na svega 1 gol razlike, da bi oko 4-5 minuta prije kraja utakmice Ahmed Oruč promašio penal, pa se razlika u korist Bosne povećala najprije na 3, a onda i na 5 golova. Utakmica je tako završena rezultatom 35:30 u korist RK Bosne.

Najbolji igrači

Adnan Haramandić i Pane Škrbić

Predsjednik Čelika Pane Škrbić razgovarao je sa Adnanom Haramandićem, rođenim Zeničaninom, sada igračem RK Bosne i proslavljenim bivšim bh. reprezentativcem, koji u ovoj utakmici nije nastupio zbog povrede.

Najviše golova za Bosnu je postigao Nedžad Imamagić (8), 5 golova je postigao Kerim Čabaravdić, a po 4 gola Mahir Burić, Berin Keso i Luka Karanović.

Kod Čelika su 3 igrača postigla po 5 golova (Edin Gušić, Aldin Begagić i Slaven Šijaković), tri gola je postigao kapiten Faris Mrako. Golman Čelika Haris Muhić, koji je branio prvo poluvrijeme, ubilježio je 9 odbrana.

Interesantno je istaći da je RK Bosni ovo bila četvrta prijateljska utakmica a Čeliku prva.

Trener Bosne Senad Skopljak je izjavio nakon utakmice:

”Ekipa RK Čelika je bila odličan sparing partner pred početak nove prvenstvene sezone. Bila je ovo naša generalka pred prvenstvenu utakmicu sa Lokomotivom iz Brčkog, iduće sedmice u Visokom. Zadovoljan sam igrom mog tima.”

Trener Čelika Seldin Rizvanović je kazao:

”Zadovoljan sam utakmicom protiv RK Bosne. Namjerno sam izabrao za našu prvu prijateljsku utakmicu pred početak prvenstva RK Bosnu iz Visokog, da protiv jakog protivnika vidimo gdje smo i šta smo. Isprobao sam sve igrače na svim pozicijama i, obzirom da nam je ovo prva utakmica nakon prvenstvene pauze, ja sam zadovoljan”, kaže Rizvanović.

Narednu prijateljsku utakmicu RK Čelik igra protiv ekipe RK Žepča.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!