Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sinoć su se trenizima rukometaša Čelika u Gradskoj areni Zenica pridružila dva nova člana: iskusni rukometaš, krilo Zlatan Isaković i mladi 18-godišnji bek, ljevak Franjo Đuđak iz tešanjske Bosne.

”Nakon što su naš Klub napustila dva standardna prvotimca – desni bek Kenan Biogradlija i krilo Eldar Mehić, koji su, pošto to nisu ostvarili u Zenici, dobili posao medicinskog tehničara u Njemačkoj, odnosno u Zavidovićima, morali napustiti grad i klub, nama je ostalo da popunimo redove. Na prijedlog šefa stručnog štaba Seldina Rizvanovića popunili smo te dvije pozicije tako što smo na mjesto lijevog krila doveli iskusnog Zlatana Isakovića, a na mjesto desnog beka mladog 18-godišnjeg Franju Duđaka, oba iz tešanjske Bosne”, izjavio je predsjednik Kluba Pane Škrbić. ”Novim igračima želim dobrodošlicu i vjerujem da će, zajedno sa ostalim igračima, doprinijeti ostvarenju našeg cilja: prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH”, ističe Škrbić.

Isaković: Ostvario sam svoj dugogodišnji san

Zlatan Isaković je za RK Bosnu TS iz Tešnja nastupao čitavih 13 godina a sada je izjavio:

”Dolaskom u RK Čelik ostvario se moj dugogodišji san. Poznajem se sa većinom saigrača. Sve su to sjajni momci i rukometaši! Sretan sam da je ovdje atmosfera u Klubu i timu odlična. Otkakako znam za sebe, navijam za RK Čelik i daću sve od sebe da pomognem mom novom Klubu osvajanje titule prvaka Prve lige FBiH i plasman u Premijer ligu BiH”, kaže Isaković.

Njegov kolega, mladi i talentovani 18-godišnji ljevoruki desni bek Franjo Duđak kaže:

”Jako mi se dopadaju uvjeti ovdje u RK Čeliku. Ugovor sa Čelikom sam potpisao na četiri godine i želim da u RK Čeliku ostvarim svoju karijeru u pravom smislu te riječi. Oduševljen sam saigračima i siguran sam da će ovaj tim ostvariti cilj – plasman u Premijer ligu BiH, gdje Čelik i pripada”, ističe Duđak.

Prva probna utakmica u subotu, 15. februara u Visokom

Nakon početnih priprema u Zenici, zatim visinskih priprema snage u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići kod Olova, sada ekipa radi na finalnim pripremama za start u prvenstvu koje počinje 29. februara. Čelik je slobodan u prvom kolu, tako da za Klub prvenstvo počinje 7. marta, utakmicom protiv Sane u Sanskom Mostu.

”Sada najviše pažnje poklanjamo radu s loptom. U subotu, 15. februara, igramo prvu prijateljsku utakmicu protiv jedne od najboljih premijerligaških ekipa – RK Bosnom u Visokom”, izjavio je trener Čelika Seldin Rizvanović. ”Nakon visočke, igraćemo i dvije utakmice sa sarajevskom Bosnom, zatim sa RK Žepčom. U svim tim utakmicama uigravaćemo tim iz čega će se profilisati prva postava tima”, kaže Rizvanović.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!