Kupi karte za utakmice 062 599 630

Davor Kadić u Stručnom štabu

• Vrijeme je za bolje rezultate – kažu u RK Čeliku
• Ekipa bez bolesnih i povrijeđenih

Nakon teškog rasporeda i još težeg početka prvenstvene sezone na startu proljetnog dijela u Premijer ligi BiH u RK Čeliku se nadaju boljim rezultatima.

Uprava kluba, treneri i igrači su shvatili ozbiljnost situacije, napravili smo detaljnu analizu ovogodišnjih rezultata i napravili precizan plan do kraja prvenstva. Sada je jasno da od ,,Lige 4” za Čelik ove godine nema ništa. Zato je cilj do kraja prvenstva odigrati sve utakmice odlično i osvojiti što više bodova i što bolje se plasirati u Premijer ligi BiH, a što se tiče Kupa BiH, mi želimo i to ne krijemo, jer smo i prošle godine u finalu ,,za dlaku” izgubili od RK Borca u Banja Luci – želimo da i ove godine igramo u završnici Kupa BiH – kaže Pane Škrbić, predsjednik kluba.

Tim i takvim ciljevima podređene su sve aktivnosti kluba: igrači marljivo treniraju, ekipa je u ovom trenutku bez bolesnih i povrijedjenih i vrijeme je za bolje rezultate – kažu u Čeliku.

Od kandidata za prvi tim jedino je Nermin Mujanović tražio slobodne dane, iz privatnih razloga i na njega treneri neće računati za subotnju utakmicu.

 

OJAČAN STRUČNI ŠTAB

 

Analizirajući detaljno dosadašnje rezultate i sve aspekte boljeg rada i motivisanja ekipe za naredne susrete, Uprava kluba se odlučila za potez ojačavanja Stručnog štaba prvog tima, u koji je, pored šefa Stručnog štaba Mehe Begovca, trenera prof. Seldina Rizvanovića i trenera golmana Jasmina Salihefendića, prof. Davor Kadić, aktivni i jedan od najboljih igrača i kapiten u timu kooptiran u Stručni štab. Zadužen je da sa ostalim članovim Stručnog štaba radi na koncepciji nove igre Čelika.

Prema odluci Uprave, tim će na trenizima i posebno na utakmicama, voditi trojac Begovac-Rizvanović-Kadić.
Biće promjena i u samoj ,,tehnici” vođenja tima na utakmicama. Tako će šef Stručnog štaba Meha Begovac, iz zdravstevnih razloga, uglavnom sjediti na klupi i davati instrukcije, dok će tim uz aut liniju operativno voditi Seldin Rizvanović uz pomoć Davora Kadića – izjavio je predsjednik Škrbić.

Na ovaj način, imenovanjem za pomoćnog trenera, uz starije i iskusnije trenere, daje se šansa i mladjima, odnosno Davoru Kadiću, koji je rukometni internacionalac, bivši BiH reprezentativac i profesor sa diplomom Fakulteta za fizčko vaspitanje.

 

POZIV NAVIJAČIMA

 

Mi pozivamo naše navijače i sve ljubitelje rukometa da do kraja ove sezone budu uz nas. Pored sjajne ekipe Konjuha iz Živinaca, protiv koje igramo u subotu 26. marta, koju jako cijenimo i poštujemo, igramo još u Zenici protiv odlične RK Dervente 13. aprila.
Zatim igramo sa Slobodom u Tuzli 16. aprila, a 20. aprila imamo zaostalu utakmicu protiv RK Sloge u Zenici.
Sa RK Gračanicom u igramo u Zenici 23. aprila, a u poslednjem kolu 30. aprila sa RK Gradačcem u Gradačcu – rekao je Škrbić.

Obećavamo: biće to sve dobre utakmice za rukometne sladokusce a biće nam potrebna i pomoć i podrška publike. Siguran sam da će naš tim konačno ,,proraditi”! Mi smo se u hodu prestrojili, radimo ozbiljno na treninzima i željni smo dobre igre i pobjeda. Imamo i snage i uigrani smo i siguran sam da će naši navijači već u subotu prepoznati novi stil u igri Čelika – izjavio je trener Seldin Rizvanović.

Slično je mišljenje i ostalih – i igrača na čelu sa kapitenom koji je i novi trener u Stručnom štabu, Davorom Kadićem.

Mi igrači smo se takođe dogovorili da se moramo u hodu prestrojiti i da idemo na punu mobilizaciju ekipe i na pobjedu u svim preostalim utakmicama. Odlučni smo da mjesta u ekipi ima samo za borce, koji će ginuti na terenu! Dosta je bilo gubljenja bodova – odlučan je Kadić.

 

POZIVAMO NAŠE NAVIJAČE I SVE PRIJATELJE RUKOMETA, SVE DOBRE LJUDE –DOĐITE I PODRŽITE NAŠ TIM – ZAJEDNIČKA JE PORUKA IGRAČA, UPRAVE I TRENERA RK ČELIKA PRED UTAKMICU SA KONJUHOM, U SUBOTU, 26.MARTA U GRADSKOJ ARENI.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!