Kupi karte za utakmice 062 599 630

Opet poraz RK Čelika

U utakmici 24. kola Premijer lige BiH RK Čelik je sinoć izgubio utakmicu u Prijedoru:
RK Prijedor – RK Čelik 37:25 (19:13).

 

Bilo je to loše izdanje Čelika, gdje nijedna karika nije štimala, počev od golmana (od kojih su sva tri – Polić, Sirčo i Tufekčić za 60 minuta igre odbranili ukupno 8 udaraca na gol – Polić 1, Sirčo tri i Tufekčić 4 odbrane), pa do loše odbrane i napada – kaže trener Seldin Rizvanović.

Jedina svijetla tačka u timu Čelika donekle je bio Davor Kadić, koji je golgeter utakmice postigavši 10 golova. Srđan Savić iz RK Prijedora je postigao 9, Dejan Unčanin 8, a Blagojević 7 golova.
Čak šest igrača Čelika je postiglo samo po jedan gol: Dervenčić, Kmetaš, Hadžić, Mujanović, Bugarčić i Matić, dok su po dva dodali Bajramović, Begagić i Duvnjak, a tri gola je postigao Marko Čabai.

IMG_4227

Inače, ekipa Čelika je imala čak 24 tehničke greške i u takvim uslovima bilo je prosto nemoguće dobiti utakmicu, pogotovu kada je golman Prijedora Bojan Babić imao 18 odbrana.

U tehničkim greškama i lošom igrom (pored golmana) prednjačili su Mirza Dervenčić, Nermin Mujanović, Stefan Bugarčić, Edin Bajramović i Nikola Matić i Čelik, ako želi dalje pobjedjivati, morat će mnogo toga mijenjati i u igri i u vođenju utakmice.

Narednog vikenda je prvenstvena pauza u Premijer ligi, a u drugu subotu u Gradskoj areni gostuje odlična ekipa Konjuha iz Živinica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!