Kupi karte za utakmice 062 599 630

PORAZ ČELIKA UZ POMOĆ SUDIJA

RK Čelik – RK Konjuh 30:31 (16:13)

Još jedna izgubljena utakmica RK Čelika i ponovo uz pomoć sudija – djelioca (ne)pravde. Premijer liga BiH postaje velika smijurija i lakrdija, a posebno stradaju ekipe koje nemaju svojih ,,lobija” i ,,štimanja” rezultata, a RK Čelik je jedna od takvih ekipa.

Nećemo ništa štimati, ništa dogovarati, a naročito plaćati pa makar ispali iz Lige! Neka je na sramotu i na čast svima koji se bave nečasnim radnjama! – poručuju iz RK Čelika.

Prije početka utakmice U Gradskoj areni Zenica, trener RK Čelika, Seldin Rizvanović je, pred više ljudi razgovarao sa sudijom meča Emirom Dautovićem, koji je, vidi čuda, iz Cazina, i tamo je član Uprave RK Krajine!

Kada mu je Rizvanović rekao ,,da se Krajini ne piše dobro poslije sinoć izgubljene utakmice protiv Sloge u Doboju  jer ima najlošiji raspored utakmica do kraja prvenstva”, Dautović mu je na to odgovorio:

,,Garantujem da Krajina neće ispasti iz Lige! Možemo se kladiti! Štimaćemo i dogovarati rezulate kao što to rade i ostali! Kad može HRK Izviđač i HRK Zrinjski, što ne možemo i mi?!“, kategoričan je djelilac (ne)pravde i bez trunke stida rukometni sudija i član Uprave RK Krajine, Emir Dautović.

Emir Dautović i Vejsil Beširević su u ovoj utakmici u više navrata oštetili ekipu RK Čelika, što je rezultiralo od vođstva Čelika tokom prvog poluvremena sa 3-4, pa i sa 6 golova razlike, a odvelo Čelik na minus 1 na kraju utakmice!

RK Konjuh protiv RK Čelika

RK Konjuh protiv RK Čelika

Dautović je svoje ,,sjajno” suđenje začinio ,,crvenim kartonom” i diskvaklifikacijom Mirze Dervenčića 7 sekundi do kraja, vjerovatno imajući u vidu da ekipu Čelika eventualno onesposobi neigranjem tog igrača u narednim utakmicama.

Na kraju – šta reći o utakmici? Utakmica je bila odlična! Obje ekipe su se na terenu sportski borile: ,,Konjuh” bez rezultatskog opterećenja, a RK Čelik sa imperativom pobjede.

Ne može se reći da se igrači Čelika nisu borili, da nisu pokazali karakter. Vodili smo veći dio utakmice, ali očigledno pored ovakvih sudija, sve to nije bilo dovoljno da osvojimo tri boda” – kaže trener Rizvanović.

U ekipi Čelika, Davor Kadić je zabio 12 golova , Aldin Begagić je postigao 5, Edin Bajramović 4, a Mirza Devevčić i Stefan Bugarčić po 3 gola. Edvin Begović je dao 2, a Milan Duvnjak 1 gol. Golman Enes Sirčo je solidno branio i uknjižio 15 odbrana.

Kod Konjuha čak tri igrača su dali po 7 golova – Mihret Husić, Elvis Brkić i Hariz Begić, a golman Sidik Omerović je imao čak 17 odbrana.

Naredne sedmice RK Čelik igra dvomeč sa RK Bosnom u Visokom: u utorak, 29. marta je četvrtfinale Kupa BiH, a u petak, 1. aprila, utakmica u okviru 26. kola prvenstva u Premijer ligi BiH.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!