Kupi karte za utakmice 062 599 630

Iako je RK Čelik prije sedam dana najavio šokantnu vijest da možda neće igrati utakmicu protiv RK Jajca u Zenici niti putovati sljedeće subote na ”utakmicu godine” protiv RK Gradačca zbog nedostataka novca, to se na sreću nije obistinilo.

  • Nema štrajka – idemo u Gradačac po pobjedu! – kažu u RK Čeliku
  • Raspoloženje u timu odlično pred ”utakmicu godine”
  • Na bolovanju Riad Polić i Mario Filipović

RK Čelik je tada uputio otvoreno pismo, apel i molbu za pomoć građanima i privredi ovom trenutno najboljem sportskom kolektivu u Zenici, kako ne bi morao odustati od odigravanja utakmica sa RK Jajcem (u kojoj je Čelik pobijedio 41:21), ali i naredne subote, 7. novembra u Gradačcu.

U subotu se putuje u Gradačac

Iz Uprave Čelika danas radosna vijest za sve ljubitelje kluba i rukometnog sporta u Zenici i u svijetu: nakon što smo uz pomoć ALBE doo Zenica, koja nam je uplatila hiljadu KM dovoljnih za troškove utakmice protiv RK Jajca, odigrali utakmicu (i pobijedili), danas nas je obradovao naš bivši igrač i najvatreniji navijač Čelika iz Holandije koji je želio da ostane anoniman: on je uplatio 600 KM za troškove autobuskog prevoza ekipe za Gradačac.

Time je riješen osnovni problem putovanja u Gradačac i sada još trebamo riješiti nekoliko sitnica oko tog putovanja. Ekipa trenira maksimalno i u subotu se putuje u Gradačac.

”Mada odziv na naš apel nije veliki, ipak, dobrih ljudi još uvijek ima i veliko im hvala!”, kazao je predsjednik kluba Pane Škrbić.

Štrajka nema – idemo po pobjedu!

Kapiten Rukometnog kluba Čelik, Faris Mrako, koji je najavio mogući štrajk igrača prošle sedmice sada kaže:

– Odustali smo od štrajka i u Gradačac idemo po pobjedu! Žestoko radimo na treninzima i pobjedom u Gradačcu smo samo još pola koraka do Premijer lige i Evrope – kaže za naš portal kapiten RK Čelika.

– Jako poštujemo mladu i talentovanu ekipu RK Gradačca, a sama činjenica da su nam oni jedini konkurenti za prvo mjesto mnogo govori. Medjutim, na našoj strani je čvrstina i iskustvo ekipe – kaže Mrako.

Ne putuju Polić i Filipović

U ekipi Čelika nema povrijeđenih, ali zato ima prehlađenih i gripoznih:

– Povredu je imao Edin Gušić koji je pauzirao već dvije utakmice. On je sada potpuno zdrav i putuje u Gradačac. Imamo nekoliko prehlađenih i gripoznih igrača, tako da je neizvjesno putovanje u Gradačac golmana Riada Polića i beka Maria Filipovića – kažu u Stručnom štabu RK Čelika.

Utakmica RK Gradačac – RK Čelik igra se u u subotu, 7. novembra u 20 sati, u sportskoj dvorani Gradačac, bez prisustva publike.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!