Kupi karte za utakmice 062 599 630

Ponovo smo vidjeli sjajnu igru rukometaša RK Čelika. Još jedna, šesta u nizu pobjeda sa 18 osvojenih bodova! RK Čelik – RK Jajce 41:21 (poluvrijeme 17:11). Svi igrači Čelika su dali svoj doprinos tako dobrom rezultatu. Čelik je zadržao prvu poziciju na tabeli. Zbog pandemije koronavirusa, utakmica je igrana bez prisustva publike.

Prije početka utakmice igrači oba tima i službena lica odali su počast tragično preminuloj rukometnoj legendi – Edhemu Sirči.

  • Prije početka utakmice u Zenici minut šutnje za preminulu rukometnu legendu Edhema Sirču
  • RK Čelik u Gradskoj areni u Zenici savladao dobru ekipu RK Jajce, iako se svega nekoliko sati prije utakmice nije znalo da li će se utakmica uopšte igrati igrati (zbog nedostatka sredstava za troškove odigravanja utakmice)
  • Svi igrači RK Čelika dobro igrali a golman Haris Muhić ponovo junak utakmice (21 odbrana)
  • Ako se ne obezbijede sredstva, RK Čelik ne putuje u Gradačac

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Haris Muhić (19 odbrana), Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (7), Faris Mrako (4), Jasmin Omerović (1), Mirza Dervenčić (3), Admir Kišić (4), Ante Dragićević (7), Adi Mešinović (2), Slaven Šijaković (6), Edin Gušić (6), Dženan Hodžić, Harun Alihodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK JAJCE: Džejlan Katlak (2), Tibor Aganović (3), Admir Papaja (7), Aldin Keljalić, Amando Radić (1), Antonijo Radić (4), Mirnes Mešić (1), Tarik Agić (1), Ermin Hajder (15 odbrana, 2 penala), Miran Čović (2) Josip Blizanac, Petar Bojanić. Trener Benjamin Halaba.

Odlična odbrana ali je napad mogao biti bolji

RK Čelik je odlično odigrao odbranu kojom su komandovali golman Haris Muhić sa 21 odbrana, a čvrst bedem ispred njegovog gola bili su i mladi igrači Danijel Jurić i Faris Mrako.

Izgleda malo čudno da je, i pored 41 postignutog gola, gol razlika mogla biti i veća da su pojedini napadači nišanili malo bolje.

Najviše golova za Čelik su postigli (po 7) Aldin Begagić (mada je promašio dva penala) i Ante Dragičević (takođe 7 golova). Slaven Šijaković i Edin Gušić su bili standardno dobri (sa po 6 postignutih golova). Faris Mrako i Admir Kišić, koji je pred kraj drugog poluvremena naslijedio Antu Dragičevića, postigli su po 4 gola.

Ne treba zaboraviti ni najmlađeg igrača Čelika Adija Mešinovića koji je za svega par minuta postigao dva gola.

Kod RK Jajca, u solidnoj ekipi, bolji od ostalih su bili Admir Popaja (7 postignutih golova), Antonio Radić (4) i dirigent igre RK Jajca Miran Čović (postigao 2 gola.)

Evo nešto fotografije sa utakmice:

Stotine zahtjeva – niodkuda pomoći!

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je uspio riješiti pitanje uplate za troškove utakmicu sa RK Jajcem, ali je jako razočaran činjenicom da se gotovo niko (osim jedne firme koja nam je pomogla da platimo službena lica) i nije javio i pomogao nam za održavanje utakmice.

– Na stotine poruka, pisama, apela i molbi smo poslali a nismo dobili nijedan odgovor niti makar minimalnu pomoć! Čude me i naši prijatelji koji se svakodnevno javljaju i slatkoriječivi su na Facebooku. Znam da ti ljudi vole RK Čelik, često se raspričaju i čestitaju, pa je li moguće da ne mogu da uplate na račun kluba makar 50 maraka ili eura?! Čestitam čeličnim momcima, ovo je njihova pobjeda! – izjavio je nakon utakmice sa Jajcem Pane Škrbić.

”Ako nađemo novac za bus, onda ćemo i putovati u Gradačac. Očekujemo da nam se jave Gradska uprava i Kanton jer je RK Čelik trenutno najbolji sportski kolektiv u našeg gradu! Uz sve to, da se zna, uopšte se ne radi o puno novca – ni o stotinama ni o desetina hiljada KM!”, dodaje Pane Škrbić. ”A utakmica u Gradačcu naredne subote, ako odputujemo, znači biti ili ne biti za RK Čelik 2020. godine! Jer ako pobijedimo, a mi to možemo, onda smo prvaci lige za ovu sezonu i u Premijer ligi smo!”, ističe Škrbić.

U Gradačac idemo ratovati na terenu!

– Ne mogu vjerovati da se niko iz grada ne oglašava na apel za pomoć! Znamo da se drugim klubovima iz Grada daje novac i kapom i šakom. Ako se nastavi ovako, mi najavljujmo štrajk igrača. Kome da igramo: nije klub samo naš i predsjednikov – kaže najstariji igrač, alfa i omega tima na terenu, doajen RK Čelika Aldin Begagić.

Nakon šest kola Čelik je na vrhu tabele i trebalo bi da naredne sedmice putuje na utakmicu u Gradačac.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!