Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometne lige u BiH kreću krajem septembra ove godine, kako nam je danas saopštio predsjednik RK Čelika Pane Škrbić. U pripremi su i održavanja skupština.

– Danas sam kontaktirao predsjednika i generalnog sekretara Federalnog rukometnog saveza, Asima Šahmana i Peru Marića, te predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, Marinka Umičevića i, kako sada stvari stoje, rukometne lige u BiH kreću krajem septembra ove godine.
Još uvijek se ne zna u kojoj će ligi igrati RK Čelik jer se ne zna da li će naredne sezone startati takmičenje u novoosnovanoj Jedinstvenoj ligi Federacije BiH, možda i B Premijer ligi na nivou države. Umičević mi tvrdi da je Savez Republike Srpske spreman da već naredne sezone započne B Premijer liga, što bi svakako bio veliki korak naprijed u razvoju BiH rukometa, ali da to sprječavaju, kako kaže, ”bošnjački članovi državnog Upravnog odbora Rukometnog saveza”.
S druge strane, Šahman i Marić kažu da realizaciju koči Savez Republike Srpske. Ništa novo kad je riječ o rukometu.
Bilo kako bilo, RK Čelik se sprema za sve varijante i ove godine, kada obilježavamo 70 godina postojanja Kluba. Ove jeseni ćemo u stvari napraviti veliki iskorak u napredovanju RK Čelika i iduće godine se takmičiti u Premijer ligi BiH.
U svim varijantama, nebitno koja Liga bila, mi imamo igračke, trenerske, upravljačke, organizacione i sve druge kapacitete da taj cilj zaista i ostvarimo: RK Čelik u Premijer ligi BiH 100 odsto, tamo gdje nam i jeste mjesto! – izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

U pripremi održavanje entiteske i bh. skupštine

U narednom periodu u pripremi je održavanje skupština rukometnih saveza u oba BiH entiteta, te na državnom nivou.

”Sada je prilika da se iz rukometne baze, odnosno iz klubova, delegiraju najbolji kadrovi za članove skupština, kako bismo iz upravnih i drugih važnih organa entiteta i države konačno istjerali neradnike i sitne šićardžije, kojima je rukomet na poslednjem mjestu.
Poručujemo svim klubovima u BiH – mi smo sada na potezu da izaberemo najbolje, najpoštenije i najsposobnije rukometne kadrove koji vole i žele dobro našem rukometu, one koji neće žaliti vrijeme da se istinski bore za bolje rukometno sutra! Ako to ne možemo, napravimo bar potez koji je prije nekoliko godina učinio bh. nogomet, dovedimo na čelo bh. rukometa najboljeg rukometaša (pa i trenera), našeg rukometnog Ivicu Osima, velikog znalca Abaza Aku Arslanagića”, saopštili su iz RK Čelika povodom narednih izbornih rukometnih skupština u BiH.

U RK Čeliku posebno vode računa da igrači budu dobri đaci i studenti

Tim povodom Pane Škrbić, predsjednik Kluba, ističe:

”Mi u RK Čeliku posebno vodimo računa i insistiramo da naši igrači – đaci i studenti- budu dobri đaci i studenti. I sretni smo zbog toga što svi imaju dobre rezultate u školovanju. Naravno, naš kapiten Faris je naša perjanica i primjer svima, što s toga tiče”, kaže Škrbić za naš portal.

Kapiten RK Čelika, 21-godišnji Faris Mrako, redovni je student druge godine Filozofskog fakulteta (odsjek kulturologija), prošlogodišnji dobitnik Rektorove nagrade Student godine, a i ove godine ima odličan prosjek ocjena – 9,5!

”Nadam se da ću i ove godine ”pokupiti” Rektorovu nagradu za studenta godine!”, izjavio je za naš portal očito vrlo zadovoljan i izuzetan student i sportista Mrako.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!