Kupi karte za utakmice 062 599 630

Uprava Rukometnog kluba Čelik nastavlja sa intenzivim aktivnostima pred početak nove prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, Grupa Sjever. Tako će, pored već dva igrača koji nisu igrali za Čelik u prethodnoj sezoni (sjajni bek Mirza Dervenčić, golman Riad Polić te krilo Jasmin Omerović, koji je igrao u Španiji), još jedan igrač koji u prethodoj sezoni nije branio boje Čelika pojačati redove Kluba za još tri godine.

– Riječ je o veoma mladom igraču, dvadesetjednogodišnem Ekremu Kobilici koji je zbog posla u prethodnoj sezoni privremeno izbivao iz kluba. Radi se o odličnom momku i rukometašu, ljevaku koji igra na poziciji desnog beka i krila. U ovoj pauzi prvenstvene sezone mi tako ”slažemo kockice”, bar kad je riječ o RK Čeliku za narednu sezonu. Cilj nam je da na svakoj poziciji imamo najmanje dva dobra igrača. Dodatna prednost u ovom slučaju je što se radi o rođenom Zeničaninu. Ugovor smo potpisali na tri naredne godine, uz mogućnost daljeg produženja ugovora, – kaže za naš portal predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Ekrem Kobilica je za naš portal izjavio:

Radujem se što smo produžili ugovor za naredne tri godine. Čelik je moj klub, tu su moji dobri drugovi, atmosfera u Klubu je odlična. Prošle godine sam se tek dobio stalni posao u firmi Arcellor Mittal, tako da sam morao imati period uhodavanja na poslu i, nažalost, privremeno prekinuti trenažni proces u Čeliku. Hvala Upravi kluba na razumjevanju, a siguran sam da ću ja i opravdati povjerenje i da ću zajedno sa mojim saigračima obezbijediti da se Čelik naredne godine takmiči u Premijer ligi BiH. Tamo nam i jeste mjesto! – kaže Kobilica.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!