Kupi karte za utakmice 062 599 630

Nakon održanog turnira Zaim Kobilica RK Čelik je nastavio sa intenzivnim pripremama za narednu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH, u dvorani gradske Arene i na Kamberovića polju.

Prvenstvo počinje 18. septembra i Čelik će do tada odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

– Nakon što smo na turniru Zaim Kobilica u Zenici pobijedili ekipu RK Jajca (rezultat 29:28 za Čelik), te u finalnoj utakmici izgubili od premijerligaša Iskre iz Bugojna (37:25 za Iskru), po nalogu Stručnog štaba Miki Filipović-Adnan Begagić, planirali smo odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Prva utakmica je u srijedu, 1. septembra, u 19 sati u Maglaju, protiv tamošnje ekipe iz Premijer lige BiH, RK Maglaja – kaže za naš portal predsjednik kluba Pane Škrbić.

Na raspolaganju svi igrači

Trener Čelika Miki Filipović imaće na raspolaganju sve igrače, uključujući i kapitena Mirzu Dervenčića, koji nije bio u sastavu tima na turniru zbog povrede.

– Dervenčić se oporavio, trenira redovno i biće u sastavu za susret sa RK Maglajem. To me posebno raduje, jer ćemo biti kompletni – rekao nam je trener Filipović.

Sa povratkom Dervenčića biće pojačane i napadačke i odbrambene pozicije u timu. Da podsjetimo: protiv RK Jajca golgeteri tima su sa po 10 postignutih golova bili Amar Kobilica i Ante Dragičević, dok je protiv RK Iskre najviše golovao za RK Čelik dao Edin Gušić (ukupno 8).

Naslovna fotografija: Arhiva/RK Čelik u Maglaju protiv RK Maglaj 2019.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!