Kupi karte za utakmice 062 599 630

U subotu, 26. februara u 18 sati u Jajcu se igra derbi godine Prve rukometne lige FBiH, između domaće trećeplasirane ekipe na tabeli, RK Jajca (16 bodova) i prvoplasirane ekipe RK Čelika (sa 19 bodova).

  • zbog povreda je neizvjestan nastup Amara Kobilice, Farisa Rujanca, Ajdina Velića i Amira Došića, te Velida Čelenke zbog bolesti
  • Čelik u Jajce ipak ne ide sa bijelom zastavom

Trener Filipović oko sastava tima

Čelikov tim, uz prisustvo više od 20 igrača na trenizima, svakodnevno se priprema za ovaj važan meč, ali trener Ljubomir Filipović ima problema oko sastava tima zbog čak 4 povrede igrača: Amara Kobilice, Farisa Rujanca, Ajdina Velića i Amira Došića, dok je mladi Velid Čelenka već nekoliko dana bolestan i ne trenira.

– Radimo po dvostrukim pravilima: posebno sa zdravim a posebno sa povrijeđenim igračima. Bez obzira na sve, mi u Jajce idemo da se nadigravamo. Veoma cijenimo ekipu RK Jajca koja je sastavljena od velikih rukometnih znalaca, oni su favoriti u ovom susretu, ali mi u Jajce ne idemo sa bijelom zastavom – ističe trener Filipović.

Pored muke sa povredama, trener Filipović razmišlja i kako sastaviti tim koji će putovati, jer na spisku ima 22 igrača, pa bi 6 igrača trebalo ostati kod kuće.

Dragičević optimističan

Jedan od najboljih rukometaša RK Čelika, Ante Dragičević, pred utakmicu u Jajcu za Čelikov portal kaže:

”Radujem se susretu u Jajcu i nadigravanju sa odličnom ekipom RK Jajca koja igra dobar rukomet. Naša prednost je što u Jajce idemo rasterećeni dok RK Jajce, kao domaćin, ima imperativ pobjede, što je onda naša šansa”, kaže Dragičević.

Rujanac nije trenirao zbog povrede

Novajlija Faris Rujanac, koji je u polusezoni promijenio klupske boje i iz RK Jajca došao u RK Čelik, kaže:

”Na turniru u Sarajevu, prije osam dana, zadobio sam tešku povredu. Nisam trenirao, sada lagano treniram, još uvijek imam bolove i tek će pred utakmicu doktor Kluba odlučiti da li ću igrati. Imam jaku želju da igram. U RK Čeliku sam naišao na fantastičan prijem a i kod povrede sam okružen velikom pažnjom i medicinskim tretmanom. Biće mi jako žao ako ne budem igrao. RK Čelik je fantastično dobro organizovan klub koji može poslužiti kao primjer svim drugim kubovma. Prosto je nevjerovatno da u BiH postoji klub koji je tako dobro organizovan u svim segmentim, rekao bih do savršenstva! Volio bih da igram protiv RK Jajca i kao sportista, bez obzira što imam emociju prema tom klubu u kojem imam jako puno prijatelja. Ipak, logično je da želim pobjedu mog novog tima RK Čelika! – ističe Faris Rujanac.

Iz Jajca nam javljaju da u tom gradu vlada ogromno interesovanje za ovaj derbi godine u rukometu i da će sportska dvorana biti dupke puna. Iz RK Čelika ističu da će dati maksum da derbi u Jajcu opravda nominaciju derbija godine u rukometu.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!