Kupi karte za utakmice 062 599 630

prenešeno sa sportzdk.ba

Promjene u RK Čeliku na početku godine

Posljednjih dana u RK ,,Čelik”, daleko od očiju javnosti odvijao se niz važnih aktivnosti na daljoj konsolidaciji ovog kluba. Osnovni cilj je bio zadržati postojeći igrački kadar, riješiti pitanje trenera i obezbijediti jačanje Upravnog odbora kluba.

Rezultat tih aktivnosti je: da gotovo svi igrači Čelika ostaju na okupu i u drugom dijelu prvenstva, da Pane Škrbić do daljnjeg ostaje predsjednik kluba i da je novi trener legenda zeničkog rukometa Mehmed Meha Begovac, koji ima 25 nastupa za BiH reprezentaciju, te 13 nastupa za repezentacije bivše Jugoslavije.
Igrao je rukomet u Austriji, Švicarskoj i Švedskoj, a između ostalog pola godine i za švicarski Tun, koji je naredni protivnik ,,Čelika”  u EHF Čelendžer kupu.

Meha Begovac – šef stručnog štaba

Meha Begovac je imenovan za Šefa stručnog štaba ,,Čelika”, trener je prof. Seldin Rizvanović, a član stručnog štaba je i  igrač Aldin Begagić.

“Na molbu bukvalno svih igrača, te nakon razgovora sa gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem odlučio sam da za sada ,,zamrznem” moju odluku o ostavici. Naime, igrači su svoj ostanak u Čeliku uslovili mojim ostankom u klubu, pa sam odlučio da zajedno nastavimo borbu na tri osnovna sportska cilja: plasman u ,,Ligu 4” u prvenstvu, nastavak borbe u Kupu, gdje smo lani u finalu igrali sa  banjalučkim Borcem, te da obezbijedimo dostojan nastvak takmičenja u osmini  finala EHF Čeledžer kupa protiv švajcarskog prvaka Walker Tun” – kazao je Pane Škrbić.

“Što se novih igrača, iako smo imali želju da dovedemo jednog-dva beka i golmana – nismo u tome uspjeli. Vratili smo našeg mladog golmana koji je u protekloj polusezoni bio na posudbi  u Tešnju (Ajdin Tufekčić), a iz Kaknja nam se vratio naš srednji bek  Adnan  Begagić.

Također, mladi bek Derviš Birdahić koji je u protekloj polusezoni igrao za RK Čelik kao posuđeni igrač sarajevske Bosne sada se vratio u svoj matični klub, a krilo Eldar Mehić se vratio u Krivaju iz Zavidovića” dodao je Škrbić

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!