Kupi karte za utakmice 062 599 630

 Derviš Birdahić prešao u Bosnu

 

Derviš Birdahić, 21-godišnji lijevi bek koji je još nastupao za RK Delminium i katarski EL Jaish SC, a ovo mu je drugi put da oblači Bosnin dres, napustio je redove RK Čelika. Igrač koji je rođen u Tomislavgradu, a u Čelik je stigao ljetos upravo iz Bosne, trebao je biti Čelikova budućnost.

Iako je predsjednik u ostavci Pane Škrbić, često isticao da upravo na Birdahiću leži budućnost Čelikove igre, uprava zeničkog kluba, suočena sa teškim materijalnim problemima, nije mogla zadržati ovog perpektivnog igrača. On očito i nije vidio da mu je budućnost u “crveno – crnom” dresu.

“Mislim da je svakom igraču, kojem se pruži prilika da obuče dres sarajevskog giganta ukazana velika čast, pa sam tako i ja izuzetno ponosan na činjenicu da ću opet igrati za RK Bosna. Ono što mogu obećati je da ću dati svoj maksimum u svakoj utakmici i da nijednoj ekipi koja dođe u Sarajevo neće biti lako, jer bodovi ostaju u glavnom gradu”, nakon potpisa ugovora rekao je Birdahić.

Pošto je materijalna situacija kluba potpuno neizvjesna, vrlo vjerovatno je i za očekivati da će još neko napustiti crveno-crni dres, ukoliko se cijela zajednica ne angažira da im pomogne.

Tek je početak godine i ekipu Čelika čeka Challenge cup i meč sa Švicarcima, pa se u klubu nadaju da će se finansijska situacija ipak popraviti!

 

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!