Kupi karte za utakmice 062 599 630

Na posljednjem treningu rukometaša Čelika bilo je tužno i emotivno. Saigrači su se biranim riječima oprostili od dugogodišnjeg igrača, legendarnog i sjajnog 39-godišnjeg pivota Aldina Begagića, koji sa suprugom Elmom i dvije kćerke, krasne djevojčice putuje u Njemačku, gdje u Minhenu nastavlja da živi i radi.

Begagić: Teško mi je što se rastajem od drugova i prijatelja

– Sve se odigralo nevjerovatno brzo. Nisam vjerovao da će to tako biti. Supruga Elma, koja je doktor nauka i koja je doktorirala u Njemačkoj, dobila je posao rukovodioca u jednoj državnoj firmi u Njemačkoj. Nakon poziva iz Njemačke, u srijedu smo bili u njemačkoj ambasadi u Sarajevu radi vize, a već u petak smo brzom poštom dobili vize. U pozivu za suprugu iz Njemačke njeni poslodavci su izrazili spremnost i ponudu da i za mene riješe pitanje zaposlenja. Već sam dobio i radnu vizu. Još uvijek sam zbunjen i jako emotivan. Žao mi je što sam ušao u kolonu ljudi koji napuštaju ovu divnu zemlju. Kad je riječ o RK Čeliku, Čelik je moja velika ljubav i želim svom voljenom klubu, saigračima i predsjedniku Škrbiću sve najbolje. Teško mi je što se rastajem od drugova i prijatelja. Istovremeno, ponosan sam što na poziciji pivota stasava odličan mladi 17-godišnji momak i rukometaš Mirsad Čelenka – kaže Aldin Begagić riječima punim emocije.

U ime igrača Begi se zahvalio Mrako

Aldinu Begagiću se u ime igrača na trenigu zahvalio Faris Mrako, koji je posljednjih godina bio kapiten RK Čelika.

– Ponosan sam što sam bio dugogodišnji saigrač i kapiten našem Begi. Dragi Bega, bila mi je čast i zadovoljstvo igrati sa takvom igračkom i ljudskom veličinom kakav si ti, a mi mlađi igrači uvijek smo imali mnogo toga od tebe naučiti, i o rukometu i o životu. Bega, Tebi i Tvojoj porodici želim sretno u Njemačkoj u moje ime i ime svih saigrača iz Tvog RK Čelika – rekao je Faris Mrako.

Škrbić: Aldin Begagić će uvijek imati počasno mjesto!

Aldin Begagić u svojoj karakterističnoj pozi tokom utakmice
Aldin Begagić u svojoj karakterističnoj pozi tokom utakmice

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je u ime Uprave kluba priredio za Aldina Begagića poseban svečani oproštaj.

– Svaki oproštaj sa prijateljima je uvijek težak, a odlazak iz RK Čelika jednog od njegovih najboljih igrača svih vremena, Aldina Begagića, pogodio nas je posebno. Bega je dobitnik najvećeg priznanja našeg kluba, Zlatno srce Čelika. On je ”zeničko dijete”, onaj koji je počeo rukometnu karijeru u RK Čeliku. Izvjesno vrijeme je bio ”u pečalbi” u klubovima širom BiH, a posljednjih 11 godina nezamjenljiv je u prvom sastavu svog Čelika. Dogovorili smo se, pošto je ovaj odlazak bio na brzinu, da Bega doputuje u Zenicu i da odigra oproštajnu utakmicu za Čelik. On to zaslužuje i to ćemo organizovati. Bega, hvala ti za sve! Ti si ugradio sebe u 11 godina od 71 godine postojanja ovog kluba. Svaka Ti čast! Povodom višedecenijskog postojanja Kluba upravo radimo na novom projektu ”Klub slavnih RK Čelika”, gdje će ime Aldina Begagića imati počasno mjesto! – rekao je Pane Škrbić, koji je Begagiću uručio i skromne poklone.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!