Kupi karte za utakmice 062 599 630

Utakmica 16. kola Prve lige FBiH, igrana u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat 50:26 za RK Čelik (poluvrijeme 20:13). Sudije Anđelić i Borogavac (Živinice). Sedmerci: RK Čelik 2 (1), Žepče 1 (0). Isključenja: RK Čelik 2 minuta, RK Žepče 8 minuta.

  • Utakmica mladih Čelikovih nada Mirsada Ćelenke, Adija Mešinovića i Mensura Hadžića
  • Iduće kolo RK Čelik igra u Jajcu, 10. aprila

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Edvin Begović (9), Haris Muhić, Mirsad Čelenka (9), Aldin Begagić, Faris Mrako (3), Jasmin Omerović (2), Ante Dragičević (4), Adi Mešanović (5), Slaven Šijaković (3), Edin Gušić (7), Dženan Hodžić, Harun Alihodžić (1), Mensur Hadžić (3), Samir Korjenić (3).

Rukometaši RK Čelika su u utakmici 16. kola Prve lige FBiH na svom trenu, u Gradskoj areni Zenica, visokim rezultatom pobijedili komšijsku ekipu RK Žepča rezultatom 50:26, (poluvrijeme 20:13 za Čelik). Bila je to zanimljiva i dobra utakmica brzog rukometa, gdje je RK Čelik postizao golove iz brzih kontri. Ovo je 14 pobjeda Čelika u 16 prvenstvenih kola.

Igrač utakmice Nakić iz Žepča

Mlada ekipa RK Žepča se, kao i uvijek, pokazala vrlo talentovana i borbena, ali im nije uspjelo, i pored grčevite borbe i zalaganja, da pariraju danas odličnoj ekipi RK Čelika, u kojem su sve linije dobro funkcionisale.

Dva golmana RK Žepča su primila ”čitavih” 50 golova. Ipak je najbolji igrač i golgeter utakmice bio igrač RK Žepča, mladi i talentovani srednji bek Josip Nakić. Nakić je postigao 16 golova, dok su svi ostali igrači RK Žepča postigli su još svega 10 zgoditaka.

Inače, pred ovu utakmicu RK Žepče je imalo problema sa povredama, a među povrijeđenima je i ponajbolji igrač Tomislav Jukić.

Blistali Ćelenka, Mešinović i Hadžić

U ekipi RK Čelika u ovoj utakmici, u kojoj su šansu dobili svi igrači koji su bili u sastavu, blistale su mlade snage ovog zeničkog ligaša, sedamestogodišnjaci – pivot Mirsad Ćelenka (postigao čak 9 golova) i krilo Adi Mešinović (postigao 5 golova), te šesnaestogodišnji bek Mensur Hadžić (sa tri sjajna gola).

Uz njih su dobru igru pomogli i svi ostali igrači Čelika, prije svega Edvin Begović sa 9 postignutih golova i Edin Gušić sa 7 golova.

Novi kapiten RK Čelika Mirza Dervenčić nije mogao igrati u ovoj utakmici zbog povrede u prethodnom kolu, u utakmici sa Školom rukometa Čelik Junior, i pored velike želje.

Inače, ovu utakmicu su sa klupe vodili igrački dvojac Slaven Šijaković i Aldin Begagić. Evo i nekif fotografija sa utakmice:

Sljedeća utakmica 10. aprila

U sljedećem, 17. kolu RK Čelik gostuje dobroj ekipi RK Jajca u Jajcu, a ova utakmica će biti igrana 10. aprila.

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika, izjavio je nakon utakmice:

– Drago mi je da je, i pored svih nedaća, ekipa RK Čelika opstala i ostala na okupu! Konsolidovali smo redove i idemo dalje. Čestitam svima, a posebno našim mladim igračima na dobroj igri i ubjedljivoj pobjedi. Na sastanku su svi igrači i Uprava Kluba jedinstveni da idemo na sigurne pobjede u svim preostalim utakmicama do kraja aktuelne prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!