Kupi karte za utakmice 062 599 630

Rukometaši Čelika su, nakon sjajne neriješene igre sa Bosnom Visoko u gradskoj Areni u Zenici (30:30), u drugoj ovosezonskoj utakmici u gostima pobijedili solidnu ekipu RK Žepča, rezultatom 29:34 (poluvrijeme 15:17).

  • RK Žepče – RK Čelik 29:34 (15:17)
  • RK Čelik u Žepču gostovao sa tri ekipe
  • Prva ekipa izvojevala pobjedu bez Danijela Jurića i Mirze Dervenčića

Igrano je u Sportskoj dvorani u Žepču. Sudije Adilović i Širić. Isključenja: Čelik 4 minuta, Žepče 2 minuta. Sedmerci: Čelik 0, Žepče 2.

”Ekspedicija” RK Čelika od oko 40 članova je u Žepče putovala u tri ekipe: osim seniora, utakmice su odigrale i dvije omladinske selekcije RK Čelika, mladi koji se educuraju u vlastitoj Čelikovoj školi rukometa. Iz revije mladih rukometaša vidljivo je da ovaj klub ne treba da brine za svoju rukometnu budućnost.

Sastav ekipa

RK ČELIK: Faris Mrako (2), Edin Gušić (6), Admir Kišić (2), Ajan Šeketa, Amel Omerspahić (2), Haris Muhić, Rijad Polić, Aldin Begagić (7), Mirsad Ćelenka (2), Adnan Sumbuljević (2), Ante Dragičević (1), Slaven Šijaković (3), Jasmin Omerović (4), Adi Mešinović (2), Mario Filipović (1), Mensur Hadžić, Đenan Hodžić. Trener: Sedin Rizvanović.

RK ŽEPČE: Šimić, Jurić (13), Ramljak (1), Filipović, Nakić (8), Ramljak F. (4), Dragičević (1), Đuzel, Džambo (1), Filipović J., Pranjić, Filipović J., Klarić A. (1), Klarić J. Trener: Dario Ćoruša.

Čelik gotovo svih 60 minuta vodio

RK Čelik je i bez dva člana iz prve postave (Danijela Jurića, povreda ruke i Mirze Dervenčića, koji još nije spreman za žestoke rukometne okršaje) u Žepču savladao ekipu RK Žepča rezultatom 34:29.

U vrlo dobroj utakmici RK Čelik je vodio gotovo svih 60 minuta. RK Žepče je samo u nekoliko navrata izjadnačilo rezultat. Bilo je to u 22. minuti igre kad je RK Žepče izjednačilo na 11:11, te u 43. minuti, kad je rezultat glasio 22:22, iako je prije toga Čelik u 37. minuti imao prednost od čak pet golova razlike, – 21:16 za Čelik. Nakon toga, Čelik je imao furioznih desetak minuta igre i već u 51. minuti rezultat je bio 28:24 za RK Čelik.

Onda je Čelik znalački priveo utakmicu kraju, sa pet golova razlike (34:29 za RK Čelik).

Odlični Begagić i Gušić kod Čelika, Jurić kod domaćih

Trener Čelika Seldin Rizvanović je i ovoga puta, kao i protiv visočke Bosne, isprobao sve raspoložive igrače, pa je čak 12 igrača postiglo golove. U odbrani se osjetio nedostatak Danijela Jurića koji je, u tandemu sa Farisom Mrakom, protiv Bosne činio bedem pred golom.

Čelikovi doajeni Aldin Begagić i Edin Gušić odlično su odigrali ovu utakmicu. Faris Mrako, Slaven Šijaković i Mario Filipović su standardno bili solidni, a na popravci svoje forme ubuduće će posebno morati raditi sva tri golmana: Polić, Muhić i Hodžić.

Najviše golova za RK Čelik postigli su Aldin Begagić (7), Edin Gušić (6) i Jasmin Omerović (4).

Kod domaće ekipe – RK Žepča, bek Tomislav Jurić je bio nerješiva enigma za odbranu RK Čelika (postigao čak 13 golova), dok je Nakić dodao 8, a Ramljak 4 pogotka.

Sve u svemu, treneri Rizvanović i Ćoruša mogu biti zadovoljni ovom brzom, dinamičnom i vrlo zanimljivom igrom svojih igrača: dobra utakmica ali i utakmica sa dosta grešaka, koje se moraju ispraviti do početka prvenstvene sezone.

Pogledajte neke od fotografija sa utakmice:

Rizvanović: Nešto slabije izdanje RK Čelika u Žepču

Trener Čelika Seldin Rizvanović je, nakon utakmice u Žepču dao sljedeću izjavu za naš portal:

“Nakon dobre igre protiv Bosne, nešto slabije izdanje u Žepču. Slabija igra u odbrani i dosta promašaja u čistim situacijama su rezultirali da do 50-te minute igramo u egalu. Naši golmani su skupili 13 odbrana a napad 21 promašaj, čime nismo zadovoljni. Ipak, kada se uzme u obzir da jos nismo ušli u takmičarsku formu, nadamo se boljim izdanjima. Svi igrači su ulazili u igru što je pokazalo da nam rezultat nije u prvom planu. Na kraju, plus 5 za Čelik nas drži u stanju pripravnosti za naredne utakmice”.

Trener Rizvanović je zadovoljan do sada ispunjenim ciljevima

– Svi osnovni ciljevi koje smo postavili prije utakmica sa Bosnom (Visoko) i sa RK Žepčem su ispunjeni: da odigramo muški, sportski, jake i kvalitetne utakmice i da se niko od igrača ne povrijedi. Jedino je naš sjajni Danijel Jurić protiv Bosne zadobio lakšu povredu, pa nije ni nastupio u utakmici protiv RK Žepča, što se odrazilo i na igru cijelog tima.

RK Žepče je, kao i uvijek, solidan protivnik. U stvari, bile su to dvije potpuno različite utakmice. Protiv RK Bosne smo u igru ušli sa mnogo više respekta i ravnopravno se nosili tokom cijele utakmice, jer je Bosna jedna od najboljih ekipa u BiH, na trećem mjestu Premijer lige BiH.
Protiv RK Žepča smo imali nešto lošije izdanje: lošija igra u odbrani i dosta promašaja u napadu u čistim situacijama. Naši golmani sakupili su svega 13 odbrana, a u napadu 21 promašaj.

Ipak, zadovoljan sam učinkom većine igrača u oba meča, od najmlađeg Adija Mešinovića pa do najstarijih Aldina Begagića, Edina Gušića i Slavena Šijakovića. Drago mi je takođe da su se u ekipu dobro uklopili naši novi igrači Ante Dragičević i Admir Kišić, te povratnik iz Španije u naše redove, Jasmin Omerović. Jednako me raduje i da je na klupi Bosne prvi put bio Zeničanin i moj bivši saigrač Adnan Harmandić. I njemu i ekipi Bosne želim sve najbolje u prvenstvu i u Evropi!

Na kraju, želim posebno istaći da Uprava RK Čelika, na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, odrađuje vrhunski posao kako bi se RK Čelik vratio u elitu bh. rukometa, gdje mu i jeste mjesto. Bez predsjednika Škrbića, koji je jako posvećen aktivnostima i sportskim i svim drugim uspjesima i rezultatima RK Čelika, ništa od ovih sjajnih uspjeha našeg tima ne bi ni bilo – kazao je Seldin Rizvanović.

arrow_downward

Turnir Zaim Kobilica

U narednu subotu i nedjelju, 19. i 20. septembra u zeničkoj Areni, igra se 6. po redu tradicionalni turnir ”Zaim Kobilica”, a 26. septembra započinje prvenstvena sezona u Prvoj ligi Federacije BiH, u kojoj i Čelik učestvuje. Čelik ima jasan i jedini cilj: osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu BiH. Prema ocjenama rukometnih stručnjaka u BiH, onih koji su posmatrali utakmice RK Čelika, ciljevi i šanse našeg Kluba su realni.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!