Kupi karte za utakmice 062 599 630

Sjajna pobjeda RK Čelika u Derventi

RK Derventa – RK Čelik 30:36 (15:17 )

U Utakmici za Kup BiH u prvom kolu Kupa rukometaši Čelika su u sjajnoj partiji pobijedili domaću (drugoplasiranu ekipu prvenstva) – RK Derventu u Derventi i tako se plasirali u drugo kolo BiH Kupa.

Bio je to ,,melem na ranu” nakon što je rezultatom 31:30 prošle subote u Goraždu RK ,,Čelik” nepravedno izgubio utakmicu drskom krađom sudijskog para iz Prijedora, Predraga Dejanovića i Elvisa Marčetića.

Zato je Čelik sav bijes iskalio na RK Derventu u Derventi, pobijedivši vrlo jaku trećeplasiranu ekipu iz aktualnog prvenstva Premijer lige BiH.

U ovoj pobjedi sve linije Čelika su odlično funkcionisale, a RK Čelik su do pobjede predvodili odlični Aldin Begagić (sa 7 golova) i golman Enes Sirčo sa 22 odbrane. Sirćo je u ovoj utakmici čak odbranio i četiri penala!
Šest golova za RK Čelik je postigao Enes Skopljak, a po 5 golova Edvin Begović i Almir Balaš, dok je 4 gola dodao Nemanja Bezbradica a 3 Mirza Dervenčić. Gol prvijenac je za Čelik postigao i 17-godišnji junior Mustafa Babić.

U subotu u 18 sati u Gradskoj areni Zenica Čelik igra, kako u ovom klubu ističu, ,,utakmicu decenije” protiv uvijek žestokog starog rivala – sarajevske RK Bosne.

„RK Bosna u Zenici jednostavno mora ,,pasti”! Naši igrači će dati sve od sebe da na terenu savladamo poštovanog protivnika. U subotu se u tim vraćaju i odlični bekovi Marko Pandžić i Hamza Hadžić koji nisu igrali u Dereventi. Pozivamo zeničku publiku da u rekordnom broju dođu na ovu utakmicu i pomognu nam u osvajanju tri nova boda”, kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Golman Enes Sirčo je spreman:

„Konačno ulazim u formu! Obećavam da ću i protiv RK Bosne braniti kao i protiv Dervente i da ćemo uz podršku naše publike slaviti pobjedu!”, kaže Sirčo.

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!