Kupi karte za utakmice 062 599 630

RK Derventa – RK Čelik 29:31 (19:18)

• U oštroj i beskompromisnoj borbi Enesu Skopljaku (Čelik) slomljen nos!
• Igrač utakmice: Marko Pandžić (RK Čelik)

U Derventi veliko iznenađenje, ali samo za one koji ne znaju šta se u posljednje vrijeme događa, sprema i „kuha” u Čelikovoj kuhinji: pobjeda Čelika i osvajanje tvrđave zvane Derventa!

Utakmica igrana u Sportskoj dvorani Derventa, pred oko 300 gledalaca.
Sudije: Edin Kulović i Vedad Škaljić (oba Sarajevo).
Delegat: Pero Matić (Mostar).
Sedmerci: za Derventu 5 (5), a za Čelik 3 (3).
Isključenja: RK Derventa 8 minuta. Čelik 6 minuta.
Rezultat: 29:31 (poluvrijeme 19:18) –pobjeda Čelika.

Sjajna utakmica

Bila je to sjajna, prava prvenstvena, oštra utakmica, u kojoj je u prvom poluvremenu žestok tempo diktirao večeras raspoložen i borben Čelik. Momci u crveno-crnim majicama su nadtrčali možda i najbržu ekipu u Premijer ligi!

Čelik je vodio sve do 20. minute igre, kada je Derventa prvi put izjednačila, a onda i povela rezultatom 14:13.
Do kraja poluvremena se igralo gol za gol, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi ipak Derventa prvo poluvrijeme riješila u svoju korist (19:18).

U drugom poluvremenu opet naizmjenično vođstvo ekipa, a zatim dolazi do vođstva RK Drevente od čak 3 gola razlike. A onda ponovo izjednačenje – u 50. minuti rezultat glasi 25:25.
Deset poslednjih minuta nastaje prava drama. Ipak je Čelik mirnije i staloženije i sa dva gola sa krila (Grahovac i Begović) dva minuta prije kraja sa 29:29 otišao na 31:29.

Valja zabilježiti 50. minut igre, kada je igrač domaćih Zvjezdan Sibinčić „štosem” udario krilo Čelika, Enesa Skopljaka po licu i nosu, tako da je on sav krvav iznešen sa terena i više i nije ulazio u igru. (Skopljak je po povratku smješten na Urgentni centar zeničke bolnice.) Sudije nisu vidjele ovaj detalj, već samo krv i, na intervenciju delegata Marića, Sibinčiću dali ipak preblagu kaznu od svega 2 minuta neigranja.

Inače, ovaj detalj je ostavio jedinu mrlju na oštru i beskompromisnu borbu dva tima koji se nisu štedjeli ali ni namjerno faulirali.

Pandžić (Čelik) – igrač utakmice!

Igrač utakmice u kojoj je dosta domaćih i gostujućih igrača zaslužilo visoke ocjene – kod domaćih Slaven Šijaković, Goran Lukić i Vukašin Zvekić, a kod Čelika Marko Pandžić, Almir Balaš i Enes Skopljak. Maksimalnu borbenost i požrtvovanje pokazali su i ostali igrači kojima su treneri dali šansu.

Oba golmana su solidno branila. Dragan Starčević kod Dervente je skupio 14 odbrana, koliko je imao i Enes Sirčo kod Čelika.
Ipak, igrač utakmice je – bek Čelika Marko Pandžić.

Utakmicu odlikuje i taktičko-tehničko nadmudrivanje dva trenera: iskusnog Zorana Dokića kod Dervente i mladog Bojana Crnomarkovića kod Čelika. Na kraju je slavio trener Zeničana.

Nakon ove utakmice Čelik se popeo za nekoliko mjesta na prvenstvenoj tabeli i nalazi se u grupi sa još 4 ekipe koje imaju po 9 bodova.

trener-rk-celika

Bojan Crnomarković, trener Čelika, je nakon utakmice izjavio:
„Deset dana smo se potajno i žestoko spremali za ovu utakmicu i rad na trenizima nam se isplatio. Čestitam mojim igračima na izuzetnoj borbenosti i zalaganju i osvojena 3 boda kod velike RK Dervente!”

Trener Dervente Zoran Đokić je rekao:
– Moji momci su pomalo, u početku, podcijenili goste, mada je jasno da u ovoj Ligi gotovo svako može svakog pobijediti! Čestitam Čeliku na velikoj borbenosti i zasluženoj pobjedi!

RK DERVENTA: Stojić, Pejić, Sibinčić, Lukić (5), Zemunović (2), Šijaković (9), Milinković, Mijatović (2), Škrga, Stanković, Ivanović (1), Nožica, Starčević (14 odbrana), Zekić (5), Božić (3), Živanić (2). Trener: Zoran Dokić.

RK ČELIK: Ćerim, Omerović, Adnan Begagić (2), Dervenčić, Oruč, Babić, Sirčo (14 odbrana), Begović (2), Tufekčić, Aldin Begagić (6-3 iz penala), Bezradica (2), Balaš (4), Grahovac (1), Skopljak (3), Pandžić (11). Trener: Bojan Crnomarković.

Sljedeća utakmica je na našem domaćem terenu u srijedu, 19.10. u Gradskoj areni sa RK Krivajom. Početak je u 17:00!

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!