Kupi karte za utakmice 062 599 630

HMRK Zrinjski – RK Čelik 30:21 (15:8)

  • Utakmica 5. kola Premijer rukometne lige BiH izmedju HMRK Zrinjskog i RK Čelika iz Zenice
  • Igrano u Športskoj dvorani pod Bijelim brijegom u Mostaru
  • Gledalaca oko 1.000
  • Rezultat: 30:21 (15:8) za Zrinjski
  • Sudije: Dejanović-Marčetić (Prijedor); Delegat: Fuad Hadžić (Sarajevo)

Rukometaši Čelika, koji su u ovom prvenstvu u Premijer ligi BiH izuzetno podmladili ekipu, koja borbom i požrtvovanosti na terenu nadoknađuje iskustvo kojeg su imali sada već bivši igrači u prethodnom prvenstvu – Davor Kadić, Eduard Martić, Bakir Buljugija, Nermin Mujanović i drugi, sinoć su u Mostaru naišli na izuzetno raspoloženu i odličnu mladu ekipu Zrinjskog i zaslužemo izgubili rezulatom 30:21 (15:8).

Od samog početka su Mostarci nametnuli žestok tempo i uspostavili svoju brzu igru te došli do velike prednosti koju su znalački održali do kraja poluvremena, te na odmor odlaze s rezultatom 15:8. Sličnom igrom su nastavili i u drugom poluvremenu, tako da je krajnji rezultat 30:21 za Zrinjski.
Sve što je Čelik mogao u ovom meču je da se tokom utakmice primakne na dva gola razlike u korist domaćina.

hmrk-zrinjski-vs-rk-celik-4

I mažoretkinje i maskota za HMRK Zrinjski

Crnomarković: ”Pobijedila je bolja ekipa”

”Ne može se reći da je igračima Čelika nedostajalo borbenosti ni želje za pobjedom, ali jednostavno protiv večeras izuzetno raspoložene i dobre ekipe Zrinjskog, uz greške mojih igrača i u odbrani i napadu, nije se moglo više! U Mostaru je večeras pobijedila bolja i rapoloženija ekipa. Sumnjam da će i ubuduće sa ovog vrućeg terena u Mostaru iko odnijeti bodove. Nama ne preostaje ništa drugo, nego da se okrenemo narednom meču protiv RK Dervente u Derventi, koja takođe ima odličan tim.
Treba dodati da nam ni raspored utakmica na početku prvenstva nije išao na ruku, tako da su se na startu prvenstva izredali sve jači i jači protivnici, sa dva uzastopna izuzetno teška gostovanja u 5. i 6. kolu – protiv HRK Zrnjskog u Mostaru i RK Dervente u Derventi.
Čelik je u odnosu na prethodno prvenstvo jedna sasvim nova, podmlađena ekipa. Iz kluba je otišlo čak više od jednog tima – osam starijih i iskusnih igrača, a sada su kod nas nosioci igre igrači od dvadeset-dvadesetdvije godine i treba vremena da se sve to ”posloži”, – rekao je trener Zeničana Bojan Crnomarković.

U ekipi Zrinjskog cijela ekipa je odlično igrala, a najbolji među njima su bili Vistorop i Delić, te oba golmana domaćina Paradžik (12 odbrana) i Šarac (7 odbrana), dok su se kod RK Čelika u ovoj utakmici istakli jedino golman Enes Sirčo (ukupno 17 odbrana), te pivot Amir Balaš.

[intense_blockquote font_color=”#eb1212” author=”RK Čelik” width=”25%”]Još jednom se pokazalo da se ne može dobro igrati, a ne trenirati! -kažu u Čeliku.[/intense_blockquote]

Iskusno desno krilo Čelika Edvin Begović je u utakmici protiv RK Maglaja briljirao i dao 9 golova. Nakon toga, u protekloj sedmici je (zbog obaveza na ranom mjestu u Cimosu) imao samo jedan trening i protiv Zrinjskog je imao učinak od 6:0 (šest udaraca na gol – nula golova!).

”Nažalost, Begović je jedini ljevak u ekipi i za njega za sada nemam alternativu!” – konstatuje trener Crnomarković.

hmrk-zrinjski-vs-rk-celik-5

Izuzetno dobra organizacija u HMRK Zrinjskom

Dragan Čović i Gobac na utakmici

”Svaka čast Mostarcima na organizaciji utakmice, na atmosferi, na podršci koju imaju u Mostaru i u Hercegovini! Imali smo doček i tretman u Mostaru kao da smo Barcelona! Zahvaljujem se domaćinima na ljubaznom prijemu i dočeku, posebno mom prijatelju Filipu Garmazu, legendi i generalnom tajniku kluba Zrinjski! Na utakmici je bila do vrha puna Dvorana posjetilaca, sa oko 1.000 ljubitelja rukometa.

Utakmici je, u znak podrške, prisustvovao i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te niz drugih visokih dužnosnika (od gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, do mnogih ministara), a u društvu Čovića na utakmicu je došao i Zoran Gobac, legenda hrvatskog i ukupnog rukometa ovih prostora. Tu su bili i plesačice i mostarske mažoretkinje. Zrinjski ove godine nema problema ni sa budžetom Kluba, koji se mjeri sa više stotina hiljada KM. Dakle, Zrinjski i Mostar imaju sve ono što mi nemamo: ambijent, podršku, novac!” –ističe Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

hmrk-zrinjski-vs-rk-celik-3

Podrška i politike i ekonomije za HMRK Zrinjski

Narednog petka, 14 oktobra, Čelik gostuje u Derventi, gdje u okviru 6. kola Premijer lige BiH u 18 sati igra protiv domaće, ”kao beton” jake ekipe RK Dervente. Ipak, podmlađena ekipa Čelika ni u Derventu ne ide sa istaknutom bijelom zastavom, već ide da se bori i izbori što bolji rezutat.

Sretno momci!

slike: oficijelna Facebook stranica HMRK Zrinjski

Slični Članci

Pratite nas na Facebooku!